Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix la Fira Mataró Orienta per donar un impuls al coneixement dels recursos formatius de Mataró i El Maresme

Escoltar

Neix la Fira Mataró Orienta per donar un impuls al coneixement dels recursos formatius de Mataró i El Maresme

La nova Fira se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril al Recinte Firal del Parc Central. S’oferiran 86 activitats relacionades amb l’orientació i el coneixement del mercat de treball i per explicar l’oferta formativa de la ciutat i comarca, amb un pes més gran en l’assessorament.

El regidor d’Educació i Formació Professional, Miquel Àngel Vadell, el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, presentant en roda de premsa la Fira. Foto: Ajuntament de Mataró
El regidor d’Educació i Formació Professional, Miquel Àngel Vadell, el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, presentant en roda de premsa la Fira. Foto: Ajuntament de Mataró

Durant quinze anys Mataró ha celebrat la Setmana de la Informació i Orientació Professional (SIOP), unes jornades on, entre d’altres, els centres explicaven l'oferta formativa de la ciutat i en les quals les persones assistents, bàsicament estudiants d’ESO, buscaven conèixer l’oferta formativa del municipi i tenia poques activitats complementàries. Després de les dues darreres edicions marcades per la pandèmia, la SIOP es reinventa en un nou format més centralitzat: una fira en un únic espai, i tota la informació i les activitats concentrades en el mateix recinte.

La Fira Mataró Orienta té la intenció d’arribar a un públic més ampli del que arribaven les SIOP, fent èmfasi en una formació al llarg de la vida. Mataró Orienta vol posar l’orientació en el centre de la presa de decisions permanent. Es vol donar a conèixer a la ciutadania els serveis, tant municipals com no municipals, que treballen per l’orientació, amb la finalitat d’iniciar, millorar, reconduir i reorientar les trajectòries educatives i laborals.

Les carpes del Parc Central acolliran les 86 activitats, però també hi haurà l’Espai Àgora per oferir assessorament personalitzat a tothom que ho demani, entrevistes i orientació, així com un espai d’informació mitjançant plafons.

La Fira Mataró Orienta està organitzada pel Servei d’Educació, el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els tres serveis de l’Ajuntament relacionats amb els programes d’Orientació treballen des de fa uns mesos en el marc del Projecte NOE 4.10 de la Diputació de Barcelona. És un programa que se centra en l’abandonament educatiu - escolar prematur en l’època postobligatòria, però que pot ampliar els seus marges de treball. Aquesta és una oportunitat per desplegar el projecte Mataró Orienta! que té per objectiu millorar les polítiques públiques a la ciutat en matèria d’orientació i posant aquest concepte al centre de tot.

La Fira obrirà del 30 de març a l’1 d’abril de 9 a 14 h i de 15 a 18 h, i dissabte 2 d’abril de 10 a 14 h. Per participar en les activitats cal inscriure’s prèviament.

Podeu trobar tota l’oferta d’activitats programades al web de l’Ajuntament.