Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou centres de secundària de Mataró han participat en el projecte Zona Intrusa 15

Escoltar

Nou centres de secundària de Mataró han participat en el projecte Zona Intrusa 15

Del 27 d’abril al 26 de juny a La Presó es podrà veure el resultat que més de 300 alumnes de la ciutat han treballat en el “Zona Intrusa 15. Espais Liminals”. Aquesta és una iniciativa del M|A|C que té per objectiu apropar l’art contemporani als adolescents.


Zona Intrusa és un projecte que treballa a tres bandes (art / educació / territori) impulsat per la Direcció de Cultura. En aquesta edició, que ha comissariat Jordi Ferreiro, hi ha participat els centres de secundrària Col·legi Sant Josep Franciscanes, Escola Freta, Institut Escola Àngela Bransuela, Institut Escola Mar Mediterrània, Institut Laia l’Arquera, Institut les Cinc Sénies, Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch i Salesians Mataró amb els artistes Lorenzo Sandoval, Antonio Ballester, Marc Larré, Cristina Garrido, Amalia Pica (artista i docent) i Maria Acaso (cap d’educació del MNCARS).


Durant el curs escolar Jordi Ferreiro ha realitzat una sèrie de sessions de conversa i treball en línía dirigides als docents dels centres d’educació secundària de la ciutat de Mataró, en què es conviden diversos agents del context local i internacional amb una pràctica híbrida entre l’art, l’educació i la gestió cultural.


L’objectiu era  desenvolupar una proposta educativa i artística als instituts, en relació amb l’art i el pensament contemporanis. Tota aquesta experiència es trasllada a la sala 4 del M|A|C Presó en una proposta conjunta de les docents, a partir de l’element intrús  pel dissenyador industrial Curro Claret, Jordi Ferreiro i Berta Fontboté . Amb la idea de modificar el mobiliari escolar i de repensar els espais educatius, s’ha modificat el clàssic pupitre individual, per crear una taula col·laborativa, cercant el treball cooperatiu, amb la unió d’una taula gegant mitjançant diferents cadires. Després de diverses reflexions i pràctiques artístiques entorn de la llibertat, normes, barreres... dels centres educatius, s’ha arribat al consens d’intervenir  l’element intrús, sent aquest un mitjà per expressar les opinions de l’alumnat.


L’exposició romandrà oberta fins al 26 de juny i el 7 de maig es farà un taller familiar amb Curro Claret.

 

 

 

Publicat a