Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

Escoltar

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

La campanya anual de l’Agència l’Habitatge de Catalunya d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys és oberta fins al 29 d’abril. A Mataró és l’Oficina Local d’Habitatge qui tramita tota la documentació de les persones interessades

A la convocatòria d’ajuts al lloguer poden acollir-se persones majors de 65 anys, o bé que facin aquesta edat durant l’any 2022, i que compleixin amb els requisits d’enguany.

S’adreça tant a persones que van ser beneficiàries d’aquests ajuts l’any passat com a nous sol·licitants. El termini per demanar la prestació és fins el 29 d’abril.

L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya és qui atorga els ajuts, i l’empresa municipal PUMSA els gestiona a Mataró a través de l’Oficina Local d’Habitatge, qui tramita tota la documentació dels interessats.

Els ajuts al lloguer són una prestació econòmica per fer front al pagament del lloguer de l’habitatge, destinats a qualsevol ciutadà  amb uns ingressos baixos o moderats, que es troben en una situació vulnerable. La quantia de la prestació és d’un import màxim de 200 € mensuals.

Totes aquelles persones titulars d’un contracte de lloguer i que compleixin els requisits de la convocatòria corresponent poden demanar l’ajut.

Balanç 2021

Durant l’any passat, l’Oficina Local d’Habitatge va tramitar un total de 2.109 sol·licituds d’ajuts al lloguer, de les quals 199 van ser de la tipologia de gent gran.  Es van resoldre positivament 1.457 expedients,  essent 178 de gent gran.

Els ajuts resolts favorablement van suposar una subvenció per a la ciutat de Mataró de 3.431.622,75€ i per a la gent gran de 396.873,7€ 


Informació i documentació

Per informar-se sobre els requisits a complir, les diferents maneres de presentar la sol·licitud (telemàtica o presencialment) i els impresos necessaris consulteu la web, www.pumsa.cat/habitatge


Si es vol presentar la sol·licitud a la prestació de forma presencial, és important tenir en compte que no es pot agafar cita prèvia que sigui posterior al 29 d’abril de 2022. En aquest cas la sol·licitud serà denegada per quedar fora de termini.

Per resoldre qualsevol dubte o obtenir més informació es pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge a través de les següents vies

Al telèfon de l’Oficina Local d’Habitatge: 93 757 85 38 (de dilluns a divendres de 9 a 13 h).

A l’Oficina Local d’Habitatge, amb cita prèvia obligatòria (que es pot demanar telemàticament al web pumsa.cat o al telèfon de l’OLH).

Al correu ajutslloguer@pumsa.cat

Durant el mes d’abril es preveu que estigui disponible la informació sobre la campanya ordinària d’ajuts al pagament del lloguer: requisits, terminis i forma de presentar les sol·licituds. Tanmateix ens trobem pendents de que es publiqui la informació sobre els ajuts al lloguer per a joves coneguts com el “Bono Jove”.

Publicat a