Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primer pas per a la construcció d’habitatges dotacionals i un nou equipament sociocultural al barri de Cirera

Escoltar

Primer pas per a la construcció d’habitatges dotacionals i un nou equipament sociocultural al barri de Cirera

S'ha aprovat inicialment la Modificació puntual del Pla General d’Ordenació MPG-112 d’habitatges dotacionals al carrer Muntanya, donant resposta a la demanda de sol per aquest tipus d’allotjament a la ciutat.

Imatge virtual de la proposta d'habitatges al carrer Muntanya. Foto: Ajuntament
Imatge virtual de la proposta d'habitatges al carrer Muntanya. Foto: Ajuntament

La proposta situa l’actuació urbanística en un espai central del barri de Cirera situat entre els carrers Muntanya, Transversal i el Torrent de la Pólvora, qualificat com equipament i on actualment hi ha dues edificacions abandonades que havien allotjat equipaments privats. L’edifici que es construeixi estarà integrat en l’entorn i resoldrà el desnivell que hi ha en la confluència dels tres carrers.  

Es preveu la construcció d’un màxim de 16 allotjaments en sòl de titularitat municipal en règim de lloguer i gestionats per l’Ajuntament. Es preveu que els habitatges tinguin una o dues habitacions i  que l’edifici compti amb espais comuns com una bugaderia així com aparcaments per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal. A més, la proposta situa a la planta baixa de la construcció un equipament sociocultural d’uns 500 m2 amb dues sales polivalents de mides diferents, espai d’accés i comunicació interior, despatxos, lavabos, magatzem i sala d’instal·lacions,  que ha d’atendre les necessitats del barri. A més, amb l’actuació s’intenta ampliar l’espai públic útil amb la creació d’una placeta a la intersecció dels carrers Muntanya i Transversal.

A banda dels canvis de qualificació de les construccions actuals situades en aquest espai es preveu modificar les actuals alineacions i qualificacions que el Pla general fa per l’Equipament i Viari de la confluència entre els carrers Muntanya i Transversal amb la finalitat de relacionar el carrer amb l’equipament i per aquest motiu també es vol reforçar l’accés des del carrer Muntanya a una plataforma mirador de distribució, per accedir als allotjaments i als espais comunitaris que es projectin.

Després d’aquesta aprovació inicial de la Modificació del Pla General d’Ordenació  MPG-112 s’iniciarà un període d’informació pública d’un mes.

 

 

 

 

 

 

 

Publicat a