Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per començar el nou curs teatral amb 27 espectacles per a tots els gustos i edats

Escoltar

Tot a punt per començar el nou curs teatral amb 27 espectacles per a tots els gustos i edats

El 23 de setembre s’inicia la temporada teatral de tardor - hivern a Mataró amb una programació que fins al desembre omplirà la ciutat d’espectacles a través de tres cicles: la Temporada estable de teatre i dansa, el Sortim en família i el Fet a Mataró.

Temporada estable de teatre i dansa

Emma Vilarasau, Pere Arquillué, Abel Folk, Àngels Gonyalons i els directors Maria Rovira, Jordi Casanovas, Josep Maria Mestres i Andrés Lima són alguns dels noms de la nova temporada estable de teatre que començarà el pròxim 1 d’octubre i s’allargarà fins al 16 de desembre.

El tret de sortida el donarà una obra commovedora i aclamada a teatres de tot el món: “L’oreneta” de Guillem Clua protagonitzada per Emma Vilarasau, per donar pas el 23 d’octubre a la comèdia “Una teràpia integral”, amb Abel Folk, Àngels Gonyalons i Roger Coma. El 5 novembre es podrà veure “Immunitat”, una peça punyent i plena d’actualitat que signa Jordi Casanovas i el desembre començarà amb “Evangelium” el dia 3. Dirigit i coreografiat per Maria Rovira és un espectacle de dansa inspirat en la pel·lícula “El cel sobre Berlín” de Wim Wenders. La temporada es clourà amb “Paraíso perdido” d’Helena Tornero i Andrés Lima, protagonitzada per Pere Arquillué i Cristina Plazas, entre d’altres.

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró està adherida al programa Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible.

Fora de la temporada, però també al Teatre Monumenal es podrà veure la nova obra del mataroní Joan Pera, “Master Xof”.

Les entrades individuals ja es poden comprar a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i també al web de Cultura Mataró.

 

Sortim en família

Teatre, circ, música, titelles i dansa són alguns dels ingredients que trobarem a la nova temporada d’aquest cicle adreçat als més menuts i que és possible gràcies a la feina conjunta entre diferents agents culturals de la ciutat: la Casa de la Música de Mataró, Grup Xarxa Mataró i Binixiflat, amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

El 24 de setembre es farà la festa d’inici de curs amb l’espectacle “La primera òpera” de la Plataforma Blanc i Negre al Pati del Cafè Nou. A partir d’aquí la programació ja es traslladarà als llocs habituals: Teatre Monumental i Casal Aliança. Fins al 18 de desembre es podran veure 10 espectacles.

El 27 de novembre la Casa de la Música de Mataró oferirà un concert amb les cançons de la cantata La Clika.

El Grup Xarxa ha programat “El Circ dels Impossibles” del Mag Stigman (16 d’octubre), “Un vestit nou per a l’emperador” de La Pera Llimonera (20 de novembre) i “Nit de Reis” de La Roda Produccions (18 de desembre).

Per la seva banda, Binixiflat proposa cinc espectacles variats. Començaran el 2 d’octubre amb el circ de  Dudu & Cia i l’espectacle “El Nïu”. Continuaran amb tres espectacles de titelles: “La bruixa blava” de Glòria Arrufat (9 d’octubre), “La castanyera perduda” de Sim Salabim (6 de novembre) i “Meitat tu, meitat jo” de Marduix (13 de novembre).   Per acabar el 4 de desembre han programat “Plom, el soldat”, circ, màgia i clown amb Txema Muñoz.

Podeu comprar les entrades aquí

 

Fet a Mataró

Una vegada més el cicle Fet a Mataró permetrà entrar a la cuina de la creació escènica. Enguany a Can Gassol se li suma el nou espai escènic de la ciutat, el Teatre del Cafè Nou. Aquest espai d’arts en viu acull el talent emergent de Mataró amb sis espectacles. A Can Gassol, companyies de circ, dansa i teatre s’instal·len uns dies per treballar les noves creacions, abans de mostrar-ho al públic. En aquesta sala ubicada a la plaça de la Pepa Maca s’hi podran veure 5 assajos oberts: “La vida és una fuerza oscura” del Colectivo Ameno (9 d’octubre), “No (w)here” de Natalia Barraza (22 d’octubre), “Party Time” de la companyia Bergamotto (6 de novembre), “La pedra de fusta” de la companyia de circ “eia” (20 de novembre) i “Kristall Bohème” de Vivian Friederich (18 de desembre). L’entrada és gratuïta amb invitació.

Al Teatre del Cafè Nou ubicat a La Riera, 123, s’hi podrà veure “Monumental” de la Cia. Chicuelina (del 23 al 25 de setembre), “Íncubo” de la Cia. Incesables (el 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre), “inSOStenible” d’Abel Hernández & Aleix Lladó (6 i 7 d’octubre), “Cendres a les mans” de InMente Cultura (14, 15, 16, 21, 22 i 23 d’octubre), “Mala broma” de la Sala Cabanyes (11, 12, 13, 18, 19 i 20 de novembre) i “L’àngel de la guarda” de la companyia – és + (9, 10, 11, 16, 17 i 18 de desembre). El cost de l’entrada d’aquests espectacles és de 6 €.

Tota la informació la trobareu al web culturamataro.cat