Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TubVerd guanya un dels IV premis BASF a la Millor Pràctica d’Economia Circular a Espanya

Escoltar

TubVerd guanya un dels IV premis BASF a la Millor Pràctica d’Economia Circular a Espanya

TubVerd, la xarxa d'energia sostenible d’Aigües de Mataró, ha estat premiada a la IV edició dels Premis BASF d’Economia Circular, en la categoria d’administració pública. L’acte es va celebrar el 10 de novembre a Madrid.

Va recollir el premi la gerent d'Aigües de Mataró, Raquel Compta (tercera per la dreta).
Va recollir el premi la gerent d'Aigües de Mataró, Raquel Compta (tercera per la dreta).


Els IV premis BASF a la millor pràctica d'Economia Circular a Espanya són un reconeixement als projectes més innovadors en aquesta matèria. Convocats pel grup BASF, el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat i la col·laboració d’EFE Verd com a "media partner", volen reconèixer aquells projectes o investigacions que, basats en l'economia circular, contribueixin de manera substancial al desenvolupament de la competitivitat empresarial posant el focus en la sostenibilitat ambiental i social.

A l’edició d’enguany s’hi han presentat més de 100 candidatures. Altres premiats en aquesta edició han estat Heineken, SIGNUS, Circoolar, Unidad Editorial-Expansión i la Universidad Francisco de Vitoria.

TubVerd és la xarxa urbana de distribució de calor i fred de Mataró. Aprofita l'energia sobrant que generen infraestructures existents a la ciutat, com l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la fracció resta de les escombraries del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per generar energia.

TubVerd substitueix el consum de combustibles fòssils, com ara els derivats del petroli o el gas natural, per proveir d’aigua calenta sanitària i climatització a tota la xarxa, convertint-se en una solució energètica respectuosa amb el medi ambient i que minimitza les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Publicat a