Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Mataró aprova definitivament en el mateix Ple extraordinari el pressupost i les ordenances fiscals per a 2022

El Ple municipal ha aprovat aquest vespre definitivament, en sessió extraordinària, tant el pressupost com les ordenances fiscals que aplicarà l’any que ve. El pressupost de l’Ajuntament, el més elevat de la història, manté la xifra de 154,07 milions que es va aprovar inicialment al novembre, i el pressupost consolidat amb les empreses municipals serà de 188,68 milions. Es destina més despesa en seguretat, suport a l’envelliment i neteja, i a la vegada es manté la congelació dels impostos, així com de la major part de taxes i preus públics.

L’Ajuntament celebra 90 casaments civils durant el 2021

Els casaments se celebren al Saló de Sessions de l’Ajuntament i els oficia l’alcalde, David Bote, i també els regidors i regidores per delegació d’aquest. Durant el 2020, el Servei de Protocol va atendre les parelles dels 29 casaments que es van haver d’ajornar per l’arribada de la Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma

El Ple aprova una Proposta de resolució per actualitzar el Reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament

El Ple ordinari del mes de gener ha aprovat una Proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC per actualitzar el Reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Mataró i el foment de l’ús del català al conjunt de la ciutat. La proposta es va aprovar amb els vots negatius de Ciutadans i els favorables de la resta de grups municipals.

Mataró organitza 4 marxes exploratòries durant el mes de gener per millorar l’enllumenat amb perspectiva de gènere

El 18, 20, 25 i 27 de gener es portaran a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.