Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb activitats durant el mes d’octubre

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats durant tot el mes d’octubre dirigides a tota la ciutadania. La lectura del manifest es farà el 4 d’octubre a l’Espai Mataró Connecta quan també es portarà a terme la conferència: “Estil de vida d’avui, salut cerebral de demà”. Entre les propostes destaca la presentació, el 25 d’octubre, d’un receptari elaborat per persones grans de Mataró i el Festival de Poesia, el 22 d’octubre, al Foment Mataroní.

Mataró engega la campanya “Dones que Transformen” per fomentar la lluita feminista com a motor de canvi de la realitat en el món

Un seguit d’activitats que es faran durant els mesos d’octubre i novembre volen fer reflexionar a la ciutadania sobre la participació de les dones en espais de presa de decisions i el camí cap a la igualtat d’oportunitats. Mataró comptarà amb les defensores dels drets humans Lucinda Evans (Sudàfrica) i Genith Quitiaquez (Colòmbia) en el marc de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Els joves de fins a 36 anys poden optar als ajuts al lloguer de la convocatòria del 2022

El 28 de setembre s’activen els ajuts al pagament del lloguer per a persones joves de fins a 36 anys. Els ajuts podem arribar als 250 euros mensuals i s'hi poden acollir les persones titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació. A l'hora d'adjudicar les ajudes, per part del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, es tindran en compte els ingressos del sol·licitant, les rendes del territori on viu i els ingressos de la unitat de convivència.

Mataró celebra la VI Jornada d’Esport Adaptat amb la primera cursa infantil adaptada

El diumenge 2 d’octubre se celebrarà la VI Jornada d’Esport Adaptat al Parc Central de Mataró de 9 a 14 h. Aquesta diada comptarà amb la celebració de la primera cursa infantil adaptada per a nens i nenes amb mobilitat reduïda i amb una cursa familiar organitzada pel Grup Atlètic Lluïsos en el marc de la campanya Mou-te amb Cor. També hi haurà l’exhibició d’altres esports adaptats que es poden practicar a Mataró com el bàsquet, el futbol sala, petanca o atletisme, entre d’altres.

Mataró perd població per segon any consecutiu pels efectes de la Covid-19

Segons les dades del darrer Estudi de Població, a data 1 de gener del 2022, Mataró compta amb 129.002 habitants empadronats, 147 menys que en el darrer any. Una tendència que es dona per segon any consecutiu pels efectes de la Covid-19 en les defuncions però sobretot per la menor arribada de població estrangera en els darrers dos anys. La mitjana d’edat és de 42,62 anys i l’esperança de vida a Mataró és de 83,52 anys en una ciutat on la majoria de les llars són de dos membres (28,15%), seguides de molt a prop per les unipersonals (27,20%).

El MITMA, la Generalitat i l’Associació de l’Arc Metropolità signen un protocol per construir habitatge de lloguer social o assequible als municipis de l’Arc

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), la Generalitat de Catalunya i l’Arc Metropolità impulsaran conjuntament la construcció de 1.500 habitatges de lloguer social o assequible en sòl públic als municipis de l’Arc. Així s’ha acordat al protocol que aquest matí han signat la ministra Raquel Sánchez, la presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i el Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala.

Mataró se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb més d’una quinzena d’activitats

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’organitza a Catalunya des del 1991. Del 6 al 9 d’octubre, i de manera simultània, centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori obren les portes i organitzen activitats per donar a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

Adif i l’Ajuntament de Mataró impulsen la remodelació integral de la infraestructura ferroviària al municipi

La secretària d’Estat de Transports, la presidenta d’Adif i l’alcalde de Mataró signen el protocol que materialitzarà les actuacions. Millorarà la capacitat i funcionalitat de l’estació i per tant la qualitat del servei per a viatgers i ciutadans del municipi. Promourà la integració i permeabilitat del ferrocarril a l’entorn, amb noves connexions entre el nucli urbà i les zones de platja i portuària.

La Junta de Portaveus a favor d’un Pacte de Rendes

La Junta de Portaveus, celebrada el 3 d’octubre, va aprovar una Declaració institucional presentada pel grup municipal d’En Comú Podem per a la consecució d’un Pacte de Rendes. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, En Comú Podem i ERC i els vots negatius de Junts per Mataró i Ciutadans.