Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

La Junta de Portaveus a favor d’una deducció de l’IRPF per alleujar la pujada dels tipus d’interès de les hipoteques

La Junta de Portaveus, celebrada el 3 d’octubre, va aprovar una Declaració institucional presentada per Ciutadans per aprovar amb caràcter d’urgència una deducció extraordinària i temporal a l’impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per alleujar la pujada dels tipus d’interès en la hipoteca de les famílies. El text es va aprovar amb els vots a favor de Ciutadans, Junts per Mataró i En Comú Podem i l’abstenció del PSC i d’ERC.

Els municipis de l’Arc Metropolità demanen als grups del Congrés el suport a la futura Llei de Justícia perquè es pugui desallotjar una ocupació en 48 hores

L'alcalde de Mataró, David Bote, és un dels alcaldes que avui s’ha reunit a Madrid amb representants de grups parlamentaris del Congrés. Mataró va iniciar la seva lluita contra les ocupacions delinqüencials l’any 2016. Entre gener i setembre de 2022 s'han comptabilitzat 585 ocupacions consumades i 148 temptatives d’usurpació frustrades per la Policia Local.

Mataró posarà en marxa 30 noves cobertes fotovoltaiques durant el 2023

L’Ajuntament ha finalitzat i acaba de posar en funcionament a l’edifici de Via Pública la setena coberta fotovoltaica instal·lada en un equipament municipal. En els propers mesos hi ha previstes 30 instal·lacions més, de les quals una desena es volen destinar a autoconsum compartit i poder reduir així la factura energètica a famílies vulnerables.

L’Ajuntament busca persones voluntàries per al projecte “A Mataró comptem tots” de recompte de persones sense llar

Des del Servei de Benestar social i el Punt del Voluntariat, amb la col·laboració de Creu Roja i entitats del tercer sector, s’ha organitzat la tercera edició del projecte “A Mataró comptem tots” que es realitzarà la nit del dimecres 23 de novembre. Els objectius principals del projecte són detectar el nombre de persones que dormen al ras a la ciutat i conèixer les característiques d’aquesta població per poder adaptar la intervenció dels agents socials implicats. Per poder fer bé aquesta tasca, ara es comença la campanya per buscar persones voluntàries.

Empreses i experts analitzaran a Mataró els reptes i oportunitats de la transició digital i sostenible del sector tèxtil a Catalunya

El Centre de Congressos del TecnoCampus (Mataró) acollirà el proper 19 d’octubre, a partir de les 16 hores, la jornada d’innovació “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil a Catalunya”, on experts, empreses i organitzacions del sector analitzaran el significat i l’abast del repte de transició digital i sostenible, així com les oportunitats per facilitar el procés cap aquesta transformació.

Mataró participa en la XXI Jornada d’Informació sobre consum en els municipis

Les jornades, que se celebren el 25 i 26 d’octubre al municipi de Sariñera (Osca), comptaran amb una ponència de Mataró sobre la lluita contra les desigualtats en les relacions de consum. L'Ajuntament de Mataró compta amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidors i amb la Junta Arbitral de Consum per assessorar i tramitar les reclamacions davant de situacions de subordinació, indefensió o desprotecció en l’exercici de la ciutadania com a consumidors de productes i/o serveis.

Mataró congelarà els impostos al 2023

L’Ajuntament aprova provisionalment en un Ple extraordinari les ordenances fiscals per al 2023. Els impostos municipals es congelen, es mantenen els ajuts i bonificacions per a rendes baixes i actuacions vinculades a la sostenibilitat, i només algunes taxes i preus públics tindran variació l’any que ve.

El sector tèxtil reivindica el binomi sostenibilitat i creixement en una jornada de reflexió al TecnoCampus

El Centre de Congressos del TecnoCampus va acollir ahir 19 d’octubre la jornada d’innovació “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil i moda a Catalunya”, amb l’assistència d’uns 150 representants d’empreses, associacions sectorials i administracions. En les diverses intervencions, es va posar de manifest la voluntat del sector de veure en el repte de la sostenibilitat oportunitats de creixement i de creació de nous negocis de la mà de la innovació. Durant l’acte, es va fer el lliurament dels premis Reimagine Textile.