Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Mataró celebra el 174è aniversari del primer tren a la península

Durant els darrers dies d’octubre, Mataró celebra els 174 anys del primer tren a la península amb un seguit d’actes divulgatius i festius dirigits a tota la ciutadana. Aquesta efemèride se celebrarà d’una forma especial el proper any 2023, quan l’aniversari arribarà a la xifra rodona de 175 anys. Entre d’altres accions, Mataró acollirà el IX Congrés d’Història Ferroviària que reunirà, l’octubre del 2023, a membres d’entitats i universitats internacionals.

Els serveis juvenils de Mataró inicien el curs amb noves activitats i projectes

Mataró Jove engega aquest curs 2022-2023 amb una àmplia programació de projectes i activitats vinculades a diferents programes i projectes com són la Xarxa d’Espais Joves, l'Oficina Jove del Maresme-Sidral, el Programa Referent d'Ocupació Juvenil o Escolta Jove. L’objectiu és contribuir a la igualtat d’oportunitats entre les persones joves i que aquestes puguin construir el seu projecte vital.

L’Ajuntament organitza sessions de formació amb representants de 25 comunitats de veïns per fomentar la rehabilitació

Les trobades que van començar el 17 d’octubre i que es faran tots els dilluns fins al desembre van dirigides a un grup estable format per membres de 25 comunitats de veïns, la majoria d’edificis situats a Cerdanyola. Des del servei d’Habitatge es vol fomentar la rehabilitació del parc d’habitatges de la ciutat en un moment clau on es posen en marxa les convocatòries d’ajuts dels fons Next Generation.

L’equip del projecte Mataró-Maresme: "ecosistema d’innovació per a la ciutat cuidadora" debat sobre el futur de les actuacions en el centre de recerca CareCityLab

El Consell de Direcció General del projecte PECT Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores, cofinançat per la Generalitat de Catalunya, va celebrar el seu tercer acte per a tractar les línies estratègiques i els objectius operatius del PECT i el futur de les seves operacions en el CareCityLab.

Mataró aposta per la instauració d’una targeta sanitària única per millorar l’atenció als pacients

La Junta de Portaveus, celebrada el 28 d’octubre, va aprovar una Declaració Institucional del grup municipal de Ciutadans amb els vots a favor d’En Comú Podem i Junts per Mataró i les abstencions del PSC i ERC. El text reclama la posada en marxa d’aquesta targeta unificada per millorar l’accessibilitat digital dels professionals sanitaris a les històries clíniques i facilitar els tràmits burocràtics.

La Setmana de Música Antiga celebra la 40a edició convidant a músics que en alguna ocasió han passat pel festival

Del 12 al 27 de novembre se celebra la 40a edició d’aquest festival proposant un doble joc: per un cantó, a través de sis concerts es farà un viatge als períodes principals del que s’anomena música antiga i que van des de la música medieval, passant pel Renaixement, el Barroc i acabant en el Classicisme a les portes de Beethoven. Per altra s’ha volgut convidar a alguns dels noms que durant aquests quaranta anys han contribuït a convertir la Setmana en un dels festivals de música antiga de referència al país.

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) deixa PUMSA i s’integra en el servei d’Habitatge de l’Ajuntament

Entre els objectius hi ha el de millorar la capacitat de gestió, optimitzar la càrrega de treball, fer més eficaç i eficient el flux de treball global en matèria d’habitatge i poder millorar l’atenció a la ciutadania. El Ple municipal ordinari del mes de novembre ha aprovat el canvi de forma de gestió de l’Oficina Local d’Habiatge (OLH) per integrar-la a l’organització ordinària de l’Ajuntament i la subrogació d’un equip de 9 persones.

El Museu de Mataró recorda Nèstor Luján en el centenari del seu naixement

El divendres 11 de novembre s’inaugura l’exposició “Nèstor Luján. Un periodista tres estrelles” a Can Serra del Museu de Mataró, l’edifici on va néixer, l’any 1922. Comissariada per el seu biògraf Agustí Pons, el visitant hi trobarà les claus que li permetran conèixer la personalitat i l’obra d’un periodista de renom internacional, encara que poc conegut per les noves generacions.