Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

La lluita feminista contra les discriminacions múltiples a les dones centra la programació del 8M a Mataró

Al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, Mataró disposa d’una programació amb més d’una vintena d’activitats per posar de manifest les discriminacions múltiples que pateixen les dones, el que es coneix com a lluita feminista interseccional. Entre les activitats, destacar l’acte institucional, que cada any commemora aquesta data i que el 2022 comptarà amb la participació de l’escriptora i activista feminista Beatriz Gimeno, l’ampliació a dos dies del Sorori Art i l’acte conjunt que realitzaran les entitats de la ciutat.

El procés de planificació estratègica Mataró Agenda Urbana 2030 constitueix els seus òrgans de governança

La ciutat de Mataró planteja el seu futur en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb la metodologia de l’Agenda Urbana 2030 marcada per Europa i sota el marc de l’Agenda Urbana Espanyola (AUE). Mataró Agenda Urbana 2030, amb el lema “Decidim avui la ciutat de demà”, inicia un procés de reflexió estratègica participatiu que compta amb un equip de persones expertes amb diferents àmbits i que necessita de la ciutadania perquè esdevingui una bona eina de gestió, planificació i priorització de les actuacions futures a realitzar.

Mataró condemna les accions bèl·liques de Rússia contra Ucraïna, dona suport a la societat ucraïnesa i defensa la pau

La Junta de Portaveus celebrada ahir, 28 de febrer, va aprovar per unanimitat dues Declaracions institucionals sobre el conflicte a Ucraïna: una presentada per tots els grups municipals amb representació al consistori i l’altra de la Federació de Municipis de Catalunya. Avui dimarts 1 de març, a les 19 h, està prevista una concentració de rebuig a la guerra davant de l'Ajuntament.

L’Ajuntament aporta 10.000€ a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació per la guerra a Ucraïna

L'Ajuntament de Mataró, com en d'altres crisis humanitàries, fa una aportació econòmica de 10.000 € a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament davant del conflicte a Ucraïna. Pel que fa a la ciutadania que vulgui ajudar, es recomana fer aportacions econòmiques a les institucions oficials i Organitzacions No Governamentals (ONG) reconegudes.

Mataró modifica l’ordenança fiscal que regula la plusvàlua per adaptar-se al nou marc normatiu aprovat per l’Estat

El Ple municipal va aprovar ahir provisionalment la modificació de l’ordenança, que canvia la fórmula de càlcul del tribut i inclou una millora de la bonificació quan l’immoble que es rep per herència és l’habitatge habitual, se cedeix a la borsa de lloguer municipal o es tracta del local de negoci familiar que manté l’activitat econòmica. També es modifica l’ordenança de l’ICIO, que amplia els beneficis fiscals per la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Consol Nogueras i Seda, Filla Adoptiva de Mataró

El Ple del 3 de març ha aprovat atorgar el títol pòstum de Filla Adoptiva de Mataró a Consol Nogueras i Seda, que va ser la primera regidora de de Mataró (1934-1939) per Esquerra República de Catalunya (ERC) durant la Segona República. La historiadora Margarida Colomer ha escrit la biografia de Nogueras, nascuda a Argentona l’any 1882 i que va morir a França l’any 1951 després que hagués d’exiliar-se a terres franceses després de la Guerra Civil Espanyola.