Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2022

Escoltar

2022

Mataró organitza la 0830X Block Party amb actuacions i demostracions artístiques de joves

El dissabte 26 de març, a partir de les 16 h, al Parc Central tindrà lloc la 0830X Block Party sota el lema "Recuperem els carrers". L'acte comptarà amb actuacions i demostracions per part de joves de diferents disciplines de la cultura del hip-hop. Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i emmarcada en el projecte "Energia urbana - Laboratori jove de cocreació". La Block Party s’ha organitzat en el marc d'una comissió jove, la qual ha comptat amb l'acompanyament de l'escola urbana Versembrant.

L’Ajuntament presenta l’equipament que acollirà el CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i els socis del projecte PECT han visitat les instal·lacions que acolliran el CareCityLab, el nou centre de recerca i innovació en l’àmbit sociosanitari de Mataró. El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores» és un projecte d’innovació i especialització intel·ligent territorial, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

El Museu de Mataró i l’Aula de Teatre participen en el projecte audiovisual “Memòries d’una pandèmia”

Mataró ha participat en “Memòries d’una pandèmia”, un projecte de participació ciutadana impulsat per la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya. El Museu de Mataró hi ha participat a través de l’Aula de Teatre on un grup d’alumnes joves van desenvolupar el projecte “L’espai que ens abraça” amb l’objectiu de minimitzar els efectes psicològics del confinament i el redescobriment de l’espai públic. El resultat del projecte són cinc càpsules audiovisuals que es poden visionar al web www.memoriespandemia.cat.

S’obre la convocatòria de les subvencions 2022 per a les entitats de la ciutat

L’Ajuntament de Mataró ha publicat la convocatòria de les subvencions 2022 per a les entitats de la ciutat per un import total de 427.052,41 € destinats a 11 temàtiques diferents. L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats ofereix assessoraments per fer acompanyament a les entitats que ho necessitin. Enguany les sol·licituds de subvencions es poden presentar del 14 de març al 4 d’abril de forma telemàtica, tal com ja s’ha fet en les dues edicions passades. Trobareu tota la informació al Portal d'Entitats.

La tercera edició del programa de formació “Arrelem” s’enfoca en la jardineria i els vivers sostenibles

L’Ajuntament organitza la tercera edició del programa de formació “Arrelem” que estarà centrat en la jardineria i els vivers sostenibles. Aquest curs està dirigit a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. La segona edició del projecte “Arrelem” ha estat reconeguda amb una ajuda econòmica de la Federació Espanyola de Municipis i l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).

Mataró tornarà a ser seu de la Mobile Week Catalunya

Tindrà lloc del 16 al 20 de maig. En aquesta edició hi participaran 16 àmbits territorials d’arreu de Catalunya i es faran tallers i xerrades per a diferents públics centrats en els drets digitals, l’entreteniment i nous mitjans digitals, les habilitats professionals digitals i l’educació per formar joves, entre d’altres.

Mataró acull el Congrés de la Joventut de Catalunya

El TecnoCampus Mataró-Maresme és l’escenari triat perquè tingui lloc el Congrés de la Joventut de Catalunya els propers 17, 18 i 19 de març. El congrés va adreçat a les entitats juvenils, persones joves, representants polítics i professionals de la joventut, persones expertes i obert a tota la ciutadania per en valor la co-creació de les polítiques de joventut. De la feina feta durant el congrés, així com de les activitats prèvies, han de definir-se les bases per al nou Pla nacional de Joventut de Catalunya.

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament a la ronda de la Cerdanya i el carrer de la Garrotxa

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), va començar el dilluns 14 de març i consisteix en la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua de la ronda de la Cerdanya, en el tram comprès entre l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i el carrer de la Granja; i del carrer de la Garrotxa, en el tram comprès entre la ronda de la Cerdanya i el carrer del Penedès, al barri de Cerdanyola.

L’obra teatral de producció municipal “Amors” comença gira a Barcelona

“Amors” es va estrenar el juliol del 2021 a Mataró fruit del treball conjunt entre la regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI i l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura. Aquesta temporada comença gira al Teatre Gaudí de Barcelona del 31 de març a l’1 de maig i el 10 de juny també es podrà veure a Sant Quirze del Vallès. A Mataró s’han programat 4 dies de funció a Can Gassol-Centre d’Arts Escèniques: 26 i 27 de maig per als instituts i el 28 i 29 de maig per a tota la ciutadania.

Mataró Bus incorpora tres nous autobusos híbrids per renovar la seva flota

Amb els nous vehicles, el 50 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida, percentatge encara més elevat si es considera la flota operativa (14 dels 25 que cada dia fan el servei). A més, es rebaixa l’edat mitjana del conjunt (29 vehicles), el que representa millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat. Fins a finals de mes Mataró Bus també està provant en les seves línies un autobús 100 % elèctric, amb l’objectiu que en el futur es puguin incorporar a la flota aquest tipus de vehicles zero emissions i zero sorolls.

Centenars de veïns i veïnes inauguren el nou parc dels Garrofers i el dipòsit de Bellavista

La inauguració de la nova zona verda que envolta el dipòsit ha tingut lloc aquest matí. El nou parc, de 12.000 m2, s’ha creat en forma de graderia i mirador amb vistes privilegiades cap al turó de Cerdanyola, Argentona i el sector del Sorrall. El dipòsit, en funcionament des del 8 de març, és el tercer més gran que té la ciutat i permet augmentar les reserves d’aigua i millorar la gestió del subministrament a Mataró.

Mataró inicia el procés de reflexió “Mataró Agenda Urbana 2030” amb un acte obert a la ciutadania

L’auditori del TecnoCampus acollirà dijous 24 de març, a les 19 h, l’acte d’inici del procés de reflexió “Mataró Agenda Urbana 2030” que vol comptar amb la ciutadania perquè entre tots i totes “Decidim avui la ciutat de demà”. Durant l’acte es comptarà amb la participació dels 5 comissionats, persones expertes en diferents àmbits estratègics que han d’acompanyar la ciutadania en el procés de definició de reptes estratègics i e procés de participació que consistirà en un seguit de fòrums i debats durant el mes d’abril, maig i juny.