Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença obres de millora d’entorns escolars per afavorir una mobilitat més segura

Escoltar

L’Ajuntament comença obres de millora d’entorns escolars per afavorir una mobilitat més segura

Els treballs van començar ahir als entorns de l’Escola La Llàntia. Les actuacions es faran als voltants de 9 centres educatius i també en altres punts de la ciutat que formen part de recorreguts habituals per anar a escola.

Un operari retirant, ahir, les pilones instal·lades durant la pandèmia als entorns de l'Escola La Llàntia. Foto: Ajuntament
Un operari retirant, ahir, les pilones instal·lades durant la pandèmia als entorns de l'Escola La Llàntia. Foto: Ajuntament

Les obres de millora que l’Ajuntament ha iniciat en els entorns de diferents escoles serviran, en molts casos, per passar a definitives les actuacions provisionals de pintura i col·locació de pilones fetes durant la pandèmia per ampliar els accessos als centres educatius i protegir la mobilitat a peu. Els treballs suposen, segons l’actuació, ampliació de voreres, formació de passos de vianants adaptats, instal·lació de mobiliari urbà i/o plantació d’arbrat.

Les intervencions han començat als entorns de l’Escola La Llàntia, i seguiran després per l’Institut Puig i Cadafalch i l’Escola Sant Josep. També s’actuarà a les escoles Rocafonda, Salesians, Mare de Déu de Lourdes, Josep Montserrat, Sol Ixent, i Germanes Bertomeu. A més, es faran actuacions a carrers de Rocafonda i Centre-L’Havana (entre les escoles Montserrat Solà i Anxaneta) que són utilitzats com a recorreguts habituals per anar a escola.

Les obres les executa l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil, SLU, a qui es van adjudicar per un import de 775.516,83 € (IVA inclòs), i tenen un termini d’execució de 6 mesos. El projecte es finança en part amb una subvenció d’1,7 milions atorgada a l’Ajuntament dels fons Next Generation, destinada a aquesta i altres actuacions de millora de la mobilitat que es duran a terme a la ciutat en els propers mesos.

A conseqüència dels treballs hi haurà afectacions a la mobilitat, tot i que es tracta d’intervencions de curta durada (prop de 2 setmanes per ubicació).


Publicat a