Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

88.575 ciutadans podran votar a Mataró en les Eleccions Generals del 23 de juliol

Escoltar

88.575 ciutadans podran votar a Mataró en les Eleccions Generals del 23 de juliol

En les Eleccions Generals es convoca a la ciutadania per triar els representants polítics al Congrés dels Diputats i al Senat. A Mataró ho podran fer en les 128 meses que es distribuiran en 34 col·legis electorals.

En les properes eleccions generals del 23 de juliol han estat convocats 88.575 ciutadans, 1.060 més que en les anteriors Eleccions Generals que van tenir lloc al novembre del 2019.  Per saber on han d’anar a votar els ciutadans poden consultar la targeta censal  que han rebut al seu domicili, el web municipal www.mataro.cat/eleccions on posant el DNI i el carrer de residència es pot consultar en quin col·legi electoral s’ha de votar; a través de Whatsapp i Telegram al número 667402600; el  Xatbot de l’Ajuntament  i a qualsevol oficina d’atenció ciutadana.

L’horari de votació serà continu de les 9 h del mati fins a les 20 h. L’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania amb mobilitat reduïda un servei d’acompanyament a través de Creu Roja per votar el mateix dia de les eleccions. Els ciutadans que no podran votar presencialment el 23 de juliol han pogut demanar fins avui el vot per correu.

Durant tota la jornada  electoral  hi haurà un dispositiu conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat als col·legis electorals.

 

Acompanyament a persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Mataró, a través de Creu Roja, posa a disposició de la ciutadania un servei d’acompanyament per anar a votar el 23 de juliol. Totes aquelles persones que per motius d’edat, de lesions o de qualsevol altra situació, necessitin ajuda per desplaçar-se al seu col·legi electoral, ho poden demanar prèviament i de forma gratuïta.

Per sol·licitar aquest servei, que es realitzarà en ambulància o en transport adaptat, s’ha de trucar al telèfon d'atenció ciutadana 010 abans del divendres 21 de juliol o el mateix dia de les eleccions.

 

Mesures per combatre les altes temperatures

Tenint en compte que es preveuen altes temperatures durant la jornada, l’Ajuntament de Mataró repartirà ampolles d’aigua per als membres de les meses electorals. Així mateix, es distribuiran aparells de ventilació per garantir la confortabilitat en tots els col·legis electorals on sigui necessari tenint en compte que 15 dels 34 col·legis ja disposen d’aire condicionat o sistemes de climatització. A més, es disposarà d’una reserva de 20 aparells més per si durant la jornada cal reforçar el sistema de ventilació.