Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adif fa el primer pas per a la remodelació integral de l’estació de Mataró

Escoltar

Adif fa el primer pas per a la remodelació integral de l’estació de Mataró

S’ha licitat la redacció de l’estudi d’alternatives i dels projectes (bàsics i de construcció) per un pressupost de 4 milions d’euros i un termini de 36 mesos.

La licitació del projecte és la primera inversió que fa Adif per impulsar la remodelació integral de l’estació de tren de Mataró, una actuació que buscar augmentar tant la capacitat com la funcionalitat d’aquesta infraestructura que és estratègica en el sistema de Rodalies. L’actuació també suposarà incrementar la qualitat del servei als viatgers mentre que la integració de l'estació en l’entorn proporcionarà nous espais per a la ciutadania.

Aquesta iniciativa és fruit del protocol signat per Adif i l’Ajuntament de Mataró l’octubre de 2022 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats operatives d’una de les estacions amb més demanda d’usuaris (15.000 cada dia) de l’arc metropolità de Barcelona i la seva àrea d’influència.

La remodelació integral de l’estació de Mataró contemplarà la reordenació de l’esquema de les vies de manera que tindrà més capacitat d’estacionament per als trens de més de 200 metres de llargada. També es milloraran les condicions d’accessibilitat.

A més per afavorir la integració i la permeabilitat d’aquesta infraestructura es treballarà en una nova configuració dels accessos a l’estació així com en la creació de noves connexions entre les dues bandes de les vies.

El projecte s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i serà un dels temes cabdals de l’Agenda Urbana Mataró 2030.

Publicat a