Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i nova pavimentació dels carrers d’Agustín Argüelles, Nou de les Caputxines i Bisbe Francesc de Paula Mas

Escoltar

Comencen les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram i nova pavimentació dels carrers d’Agustín Argüelles, Nou de les Caputxines i Bisbe Francesc de Paula Mas

Aigües de Mataró iniciarà dilluns 6 de febrer les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram dels carrers d’Agustín Argüelles, Nou de les Caputxines i Bisbe Francesc de Paula Mas. Els treballs són previs a la pavimentació d’aquesta zona i també del carrer d’Onofre Arnau, que durà a terme l’Ajuntament en el marc del Pla de millora de paviments.

Àmbit d'afectació de les obres
Àmbit d'afectació de les obres

La intervenció d’Aigües de Mataró començarà dilluns pel carrer Nou de les Caputxines. Les obres es fan seguint els criteris del Pla Director de l’Aigua i renovació del Clavegueram de Mataró, amb l’objectiu de resoldre les deficiències detectades.

Respecte a la xarxa d’abastament d’aigua potable se substituiran les canonades actuals per 174 metres de tubs de diferents materials i diàmetres, així com les descàrregues i les vàlvules de maniobra necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa. També s’instal·laran 3 nous hidrants per millorar la cobertura contra incendis de la zona. Per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei s’instal·laran canonades provisionals per garantir l’abastament d’aigua potable mentre es realitzen les tasques de retirada de l’antiga canonada i la instal·lació de la nova.

En l’obra de la xarxa de clavegueram es preveu la construcció de 352 metres de tubs de PVC de diferents diàmetres . Els claveguerons i connexions dels embornals també es faran amb tub de PVC, i es preveu la construcció de nou pous de registre.

Aigües de Mataró ha adjudicat l’obra civil d’aigua i clavegueram a l’empresa García Cano e Hijos, SA per un import de 483.714,02 € (IVA inclòs),  i l’obra mecànica que realitza Aigües de Mataró, per un import de 44.964,43 € (IVA inclòs).


Nova pavimentació

Pel que fa a les obres de pavimentació, es preveu la substitució de les llambordes de la calçada per un nou paviment de formigó i asfalt a tot l’àmbit on es realitza la renovació dels serveis d’aigua i clavegueram, i també s’actuarà al carrer d’Onofre Arnau.

També es preveu la reparació de les voreres que estiguin malmeses i la millora dels passos de vianants.

Aquests treballs s’emmarquen en el Pla de millora de paviments que l’Ajuntament està executant des del passat novembre i que inclou més de 50 actuacions a tota la ciutat amb una inversió conjunta de 2,3 milions d’euros.


Afectacions al trànsit

El conjunt de les obres, incloent la pavimentació, té una durada prevista de 20 setmanes. Per tant, es preveu que estiguin finalitzades a finals de juny.

Els treballs es realitzaran per trams per provocar les mínimes molèsties possibles, tot i que serà necessari afectar el trànsit de vianants a les voreres i la circulació i estacionament de vehicles. Els accessos als guals restaran afectats puntualment i sempre amb previ avís.

La planificació de les obres i les afectacions previstes es van explicar ahir dimecres, 1 de febrer, als veïns i veïnes de l’àmbit en una reunió informativa celebrada a la Sala Polivalent del Cafè Nou (La Riera, 123). A la reunió van assistir la regidora d’Espai Públic, Elizabet Ruiz, i els tècnics municipals i d’Aigües de Mataró responsables de les obres. El projecte s’havia explicat en una trobada anterior a petició de veïns de la zona.



Arxius adjunts

Publicat a