Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dispositiu especial per garantir l’accés als ajuts a l’habitatge a la gent gran dels barris del nord de la ciutat

Escoltar

Dispositiu especial per garantir l’accés als ajuts a l’habitatge a la gent gran dels barris del nord de la ciutat

Des del 13 al 20 de febrer es tramitaran els ajuts a l’habitatge per a la gent gran des dels casals d’Avis de la Llàntia i Cirera

Personal de l'Espai Mataró Connecta farà els tràmits per accedir als ajuts des dels casals d'avis de Cirera i La Llàntia. Foto: Ajuntament de Mataró
Personal de l'Espai Mataró Connecta farà els tràmits per accedir als ajuts des dels casals d'avis de Cirera i La Llàntia. Foto: Ajuntament de Mataró

El passat 1 de febrer es va obrir el termini per presentar sol·licituds d’ajuts a l’habitatge per a persones pensionistes, jubilades, en atur o ERTO, amb pocs recursos econòmics, i enguany personal d’Espai Mataró Connecta atendrà aquestes peticions també als casals municipals de la gent gran de La Llàntia i Cirera del 13 al 20 de febrer. Aquest dispositiu especial té com a objectiu principal garantir l’accés a aquests ajuts a persones grans o vulnerables.

Aquest tipus d’ajuts es poden sol·licitar per internet o presencialment a les Oficines d’atenció i assistència a la ciutadania. Les persones que el van obtenir l’any 2022 estan rebent aquests dies una carta informativa sobre l’obertura de la campanya d’enguany, i en el cas que reuneixin diversos requisits, poden fer directament una renovació de la petició de manera simplificada, sense haver d’emplenar de nou cap sol·licitud, a partir d’un codi PIN facilitat a la pròpia carta. Aquest sistema simplificat es pot utilitzar per internet o presencialment als punts d’autoservei distribuïts per centres cívics i a l’Espai Mataró Connecta de plaça de la Muralla. Un total de 697 persones poden accedir a aquest sistema simplificat de renovació de la petició mitjançant codi PIN.

Per garantir l’accés a aquest tipus d’ajuts a persones amb dificultats de mobilitat o d’accés al tràmit per internet, el servei Espai Mataró, tal i com ja va fer amb la renovació de targetes Tblava per al Mataró Bus, organitza un dispositiu especial als barris de La Llàntia i Cirera, amb orografia complexa. S’està contactant telefònicament amb les persones que van obtenir l’ajut l’any 2022 i resideixen en aquests barris per informar-les de la possibilitat de fer la tramitació als Casals de la gent gran corresponents en els següents dies i horaris:

  • Casal de Gent Gran de Cirera (riera de Cirera, 59): 13, 15, 17 i 20 de febrer de 10 a 12 h.
  • Casal de Gent Gran de La Llàntia (carrer de la Flor, 11B): 14 i 16 de febrer de 10 a 12 h.

 

Campanya de renovació de TBlava

El passat desembre ja es va efectuar en aquests barris de La Llàntia i Cirera una campanya especial de renovació de la targeta TBlava, que permet l’ús gratuït de Mataró Bus a majors de 65 anys, jubilats i persones amb discapacitat, amb recursos econòmics limitats. Als casals de La Llàntia i Cirera es va fer la renovació de la targeta a 155 persones. Paral·lelament, també s’ha efectuat, com en anys anteriors, la renovació d’aquestes targetes a usuaris de centres de la Fundació Maresme a les seves pròpies instal·lacions, per evitar que hagin d’adreçar-se a les Oficines d’atenció i assistència a la ciutadania. S’han renovat les targetes de 153 usuaris de la Fundació Maresme durant el passat gener.

Aquestes accions per apropar serveis administratius a la ciutadania, amb especial atenció a col·lectius amb possibles dificultats de mobilitat, s’emmarquen en el compromís 15 de l’Àmbit de Presidència, Bona Governança i Estratègia Mataró del Pla de Mandat 2019-2023 de millora de l’atenció a la ciutadania, amb un servei més fàcil i més ràpid.

 

Publicat a