Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 175è aniversari del tren Barcelona - Mataró serà protagonista de 5,5 milions de cupons de l’ONCE

Escoltar

El 175è aniversari del tren Barcelona - Mataró serà protagonista de 5,5 milions de cupons de l’ONCE

Aquest matí s’ha presentat a Mataró el cupó que l’ONCE dedicarà el pròxim dissabte 28 d’octubre al 175 aniversari del tren Barcelona-Mataró. Cinc milions i mig de cupons difondran aquest aniversari per tot el territori.

L'alcalde, David Bote, amb representants de l'ONCE Catalunya. Foto: Ajuntament de Mataró
L'alcalde, David Bote, amb representants de l'ONCE Catalunya. Foto: Ajuntament de Mataró

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, ha lliurat a l’alcalde de Mataró, David Bote, una imatge emmarcada d’aquest cupó. També han participat en l’acte Elisabeth Marín, directora de l’ONCE a Mataró i Josemi Jiménez, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya.

300.000 euros al comptat, més 5.000 euros al mes durant 20 anys

El Sueldazo del Cap de Setmana de l'ONCE ofereix, tots els dissabtes i diumenges, un premi principal a les cinc xifres i sèrie de 300.000 euros al comptat, més 5.000 euros al mes durant 20 anys consecutius a un sol cupó. També dona premis de 2.000 euros mensuals durant 10 anys consecutius, a quatre cupons més. Totes les loteries de l’ONCE formen una oferta de joc responsable, segur i social que permet a l’Organització complir els seus objectius: fer una àmplia tasca social i solidària destinant tots els ingressos a millorar la qualitat de vida de les persones cegues i/o amb una altra discapacitat; i una gestió segura i responsable perquè l’ONCE es preocupa de garantir la protecció del conjunt de consumidors, des del disseny dels productes fins a la seva comercialització. Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 agents venedors de l’Organització, 2.400 d’ells a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.

El 28 d'octubre del 1848 va ser un dia històric: es va inaugurar el primer tren de la península Ibèrica que va connectar Barcelona i Mataró. L’arribada, gràcies a l’impuls del mataroní Miquel Biada, va ser un esdeveniment que va marcar un abans i un després en la història del nostre país, i va marcar un punt d’inflexió per a la industrialització de la ciutat de Mataró, de Catalunya i de tot l’estat.

La línia de tren Barcelona Mataró va canviar la història. El primer tren de Barcelona a Mataró va ser l'inici d'un camí cap al progrés i l’auge de la industrialització cap al futur. Cent setanta-cinc anys després, aquell primer recorregut s’ha convertit en l’actual línia R1, la primera línia de rodalies en nombre de passatgers.