Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants tria el tema de la millora de parcs, places, platja i patis d’escola per treballar-lo durant el curs 2023-2024

Escoltar

El Consell d’Infants tria el tema de la millora de parcs, places, platja i patis d’escola per treballar-lo durant el curs 2023-2024

Avui 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal del Drets dels Infants, s’ha constituït a Mataró la novena edició del Consell d’Infants de la ciutat amb la participació de 21 escoles. Durant la sessió plenària, els infants han debatut quin tema volen treballar d’entre els següents que ells mateixos van proposar: neteja de la ciutat; seguretat; ciutat sostenible i sequera; animals; discriminació i millora dels parcs, places, pistes, platja i patis d’escola.

L'alcalde, David Bote, la regidora d'Educació, Bea Delgado, i els consellers i conselleres. Foto: Sergio Ruiz
L'alcalde, David Bote, la regidora d'Educació, Bea Delgado, i els consellers i conselleres. Foto: Sergio Ruiz

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Educació, Bea Delgado, han presidit avui, 20 de novembre, la constitució del 9è Consell d’Infants curs 2023-2024. La participació d’enguany és la mateixa que la del curs passat: 21 escoles de la ciutat amb 42 infants que fan de consellers i conselleres.

L’acte ha coincidit amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, data en la què es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants i que enguany arriba als 33 anys. Enguany s’han fet altres activitats per commemorar aquesta jornada i que s’emmarquen en la distinció, per part d’UNICEF, de Mataró com a Ciutat Amiga de la Infància 2021-2025.

Aquestes accions són la creació d’un vídeo fet i protagonitzat per nens i nenes on expliquen els drets universals de la infància. El document es va estrenar per la festa major de Les Santes 2023 i avui s’ha projectat durant el Consell d’Infants. La segona de les activitats són uns tallers on famílies i escoles poden pensar i construir una ciutat inclusiva que tingui en compte els drets dels infants.

 

21 escoles, 42 alumnes

Les escoles participants són: Escola Meritxell; Àngela Bransuela; Angeleta Ferrer; Anxaneta; Balmes; Camí del Cros; Camí de Mig; Cirera; Cor de Maria; El Turó; GEM; Germanes Bertomeu; Joan Coromines; Josep Montserrat; Mare de Déu de Lourdes; Maria Mercè Marçal; Maristes Valldemia; Marta Mata; Montserrat Solà; Rocafonda i Vista Alegre.

L’alumnat i el professorat de les escoles treballaran durant el curs el tema de la millora d’espais públics com parc, places i la platja així com els espais exteriors del centres educatius, els patis. La tria de la temàtica s’ha fer per votació entre els temes propostes pel mateix alumnat i l’opció guanyadora ha comptat amb X vots favorables.

Les propostes votades són de 6 àrees temàtiques:

-Millorar parcs, places, pistes, platja i patis d’escola: 10
-Discriminacions: 3
-Animals: 5
-Ciutat Sostenible i Sequera: 0
-Seguretat: 2
-Neteja de la ciutat: 1

Durant el curs el Consell d’Infants es reuneix vàries vegades per conèixer aspectes relacionats amb el tema a tractar i per poder debatre i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es recullen i es traslladen a l’Ajuntament en l’acte de cloenda que se celebra al mes de juny en un acte públic.

Publicat a