Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró comptarà amb 14.000 m² i 244 places

Escoltar

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró comptarà amb 14.000 m² i 244 places

Compromís entre l’Ajuntament i la conselleria de Salut de la Generalitat per a la construcció d’un nou Hospital d’Atenció Intermèdia a Mataró amb 14.000 m², 244 places d’internament i també amb 82 places d’hospital de dia. El nou equipament sociosanitari substituirà l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i ocuparà una part de l’aparcament públic provisional de davant de l’Hospital de Mataró i els terrenys adjunts, costat mar

L’alcalde, David Bote, la regidora de Sanitat, Laura Seijo, i el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, han visitat avui l’Hospital de Mataró on han mantingut una reunió de treball i coordinació. A continuació han visitat els terrenys on s’ubicarà el futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró i que donarà servei a la comarca d’El Maresme.

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró substituirà l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d’hospital de dia. L’objectiu és que pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme. El centre, amb un pressupost inicial de 13 milions d’euros, s’ubicarà en un terreny situat davant de l’Hospital de Mataró, a la carretera de Cirera ocupant una part de l’actual aparcament provisional i uns terrenys adjunts, costat mar. En total seran 14.000 m² de superfície construïda.

El Ple de desembre del 2022 va aprovar per unanimitat la voluntat municipal de seguir realitzant i accelerar totes les actuacions necessàries per aconseguir la titularitat dels terrenys qualificats de sistema d’equipament sanitari a l’àmbit urbanístic de la carretera de Cirera. En aquests moments s’estan ultimant els treballs d’amidament de les finques per ajustar les dades del Registre de la Propietat amb les de la Direcció General del Cadastre. El calendari preveu que durant el mes de maig estigui feta la nova inscripció al Registre de la Propietat i a continuació s’iniciarà l’expedient de cessió a la Generalitat de Catalunya perquè puguin iniciar els tràmits de licitació de l’obra.

En la seva estada a Mataró, el conseller de Salut, Manel Balcells, també ha visitat les obres d’ampliació del bloc quirúrgic i de l’àrea ambulatòria de l’Hospital de Mataró. En aquests moments el centre ultima l’equipament d’un nou hospital de dia oncològic, que entrarà en funcionament aquesta primavera. La previsió es acabar la construcció de dos nous quiròfans i l’ampliació de l’àrea de reanimació el 2024.

Projecte pilot per coordinar millor l’atenció primària i especialitzada

En el marc de la seva primera visita institucional a Mataró, el titular de Salut també ha volgut conèixer un projecte pilot que es porta a terme a la ciutat i que busca millorar la coordinació entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada. L’objectiu és assegurar la continuïtat assistencial dels pacients que han d’anar d’un dispositiu a l’altre, millorar el circuit de derivacions des de la primària cap a l’atenció especialitzada i alhora incrementar la resolució de la primària. La presentació del projecte –que forma part del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària- s’ha fet al CAP Ronda Prim i ha comptat amb la presència de professionals tant de l’Institut Català de la Salut com del Consorci Sanitari del Maresme, els dos proveïdors d’atenció primària a la ciutat.

Galeria d'Imatges

Publicat a