Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple elegeix per sorteig els integrants de les meses electorals per a les eleccions municipals del 28 de maig

Escoltar

El Ple elegeix per sorteig els integrants de les meses electorals per a les eleccions municipals del 28 de maig

Les persones que han estat escollides per formar part d’una de les 128 meses electorals, que es constituiran per a les eleccions municipals, rebran properament una notificació

Avui ha tingut lloc el Ple per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals de cara a les properes Eleccions Municipals que se celebraran el 28 de maig.

Mitjançant sorteig s’han designat 9 candidats per a cadascuna de les 128 meses que hi haurà a Mataró durant la jornada electoral. Així doncs, s’han triat en total 1.152 persones: 384 titulars (president, primer vocal i segon vocal) i 768 suplents (primer suplent de president, segon suplent de president, primer suplent del primer vocal, segon suplent del primer vocal, primer suplent del segon vocal i segon suplent del segon vocal). En el cas que alguna de les persones que ha sortit escollida presentés una reclamació i la Junta electoral l’acceptés, el seu lloc no l’ocuparia un dels suplents, sinó que sortiria del sorteig inicial; els suplents només ho són pel moment de la constitució de les meses el dia de les eleccions.

L’elecció s’ha fet mitjançant un sorteig informàtic que té lloc davant dels regidors de la corporació. L’alcalde, David Bote, ha estat l’encarregat de prémer el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria que determina els números dels primers seleccionats de la llista i l’interval de repetició amb què es triaran les següents persones cridades a ser presidents i vocals de les meses electorals.

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, s’ha de tenir com a mínim batxillerat  o formació professional de 2n grau.

L’Ajuntament fa arribar els llistats de les persones que hagin resultat elegides i els seus suplents i a la Junta Electoral de Zona. Finalment, l’Ajuntament envia als ciutadans les corresponents notificacions.