Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus presenta el pla estratègic amb l’horitzó a l’any 2027

Escoltar

El TecnoCampus presenta el pla estratègic amb l’horitzó a l’any 2027

Aquest matí s’ha dut a terme el primer acte de presentació pública del pla davant de la comunitat empresarial del parc.

L'alcalde, David Bote, ha intervingut en l'acte de presentació del Pla Estratègic del TecnoCampus.
L'alcalde, David Bote, ha intervingut en l'acte de presentació del Pla Estratègic del TecnoCampus.

El TecnoCampus ha fet avui la primera presentació pública del “Pla Estratègic 2027”, aprovat pel Patronat de la Fundació Mataró-Maresme. Es tracta d’un document elaborat en base a la participació dels diversos agents del parc en un procés participatiu engegat a finals de l’any passat i en el qual van participar empreses, estudiants i altres grups d’interès. El resultat s’ha plasmat en un document accessible a través de la web https://plaestrategic2027.tecnocampus.cat/.

El pla s’estructura en tres grans eixos que marquen les línies de treball de la institució de cara als propers anys. Un dels reptes més ambiciosos que es plantegen és la posada en marxa de la Formació Professional mitjançant cicles formatius. La idea és que aquests cicles siguin una via posterior d’entrada als graus universitaris, de manera que se centraran en les mateixes temàtiques: salut, empresa, tecnologia, audiovisuals i videojocs.

Enfortir el vincle amb la Universitat Pompeu Fabra, reforçar la singularitat de l’emprenedoria com a fil conductor de les activitats del parc o buscar el reconeixement de la singularitat del model TecnoCampus en instàncies superiors com la Generalitat per obtenir-ne finançament són alguns dels reptes que es posen sobre la taula.

Aquest matí s’ha dut a terme el primer acte de presentació pública del pla, al qual s’ha convidat la comunitat empresarial del parc, formada per més de 100 companyies. L'acte ha comptat amb la presència de l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote i el regidor d’Empresa i Ocupació, Sergi Morales.

L’acte d’avui s’ha completat amb una ponència del consultor Xavier Marcet, que ha participat en l’elaboració del pla, i que ha remarcat que institucions com el TecnoCampus seran crucials en la definició del que ha anomenat “ecosistemes d’aprenentatge”, que seran diferencials en un moment d’auge de noves tecnologies com la intel·ligència artificial.