Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El termini per sol·licitar parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi finalitza el 31 de març

Escoltar

El termini per sol·licitar parades de venda de roses i llibres per Sant Jordi finalitza el 31 de març

Com cada any, hi ha diferents terminis de presentació preferent en funció dels col·lectius interessats, però tots ells poden fer arribar les sol·licituds fins al divendres 31. Entitats i escoles poden fer les seves demandes d’ubicació de parades preferentment el 28 i 29 de març, i els particulars el 30 i 31 de març.

L’Ajuntament té en marxa la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres als carrers de Mataró durant la Diada de Sant Jordi. Els professionals fan el tràmit per Internet des del web municipal o presencialment al Servei de Mobilitat; les entitats i escoles l’han de fer per Internet; i els particulars poden fer-ho per Internet, per telèfon al 010, o de manera presencial a les Oficines d’Atenció i Assistència a la Ciutadania del Centre, Rocafonda i Cerdanyola.

Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

S’estableixen tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. Així es dóna prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars. Tot i així, els terminis no són excloents i les sol·licituds es poden presentar en tots els casos fins al 31 de març.

El tràmit per a titulars de floristeries o llibreries es va obrir divendres 24 i han pogut presentar les seves sol·licituds preferentment fins dilluns 27. Poden instal·lar parades davant del seu establiment i en indrets que no afectin l’àrea d’influència d’altres professionals. Els floristes també poden instal·lar una parada a la plaça de Santa Anna fins al límit de capacitat de l’espai, i les llibreries associades al Gremi de Llibreters de Catalunya en el marc de la Fira del Llibre de Sant Jordi organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica (21 al 23 d’abril).

El 28 i 29 de març poden demanar parades de venda de roses o llibres les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats (una parada per entitat, i les formacions polítiques i sindicals no poden vendre llibres), els centres escolars (una parada de venda de roses per classe a nom d’un responsable del centre), i els escriptors, autors i editors per venda de llibres (una parada).

Per últim, el 30 de març, i fins al 31, s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estan limitades a 100 i s’adjudicaran per ordre de presentació de la sol·licitud dins el termini establert.

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 8.30 h del primer dia. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant pot triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada, tenint en compte que hi ha diferents zones d’exclusió, i indicar els m² que ocuparà.