Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuts al lloguer per a persones de fins a 35 anys es poden demanar fins al 5 d’abril

Escoltar

Els ajuts al lloguer per a persones de fins a 35 anys es poden demanar fins al 5 d’abril

Del 23 de març al 5 d’abril està oberta la nova convocatòria 2023 pels ajuts de lloguer per a persones de fins a 35 anys. Aquests ajuts estan pensats per facilitar l'emancipació entre els joves, i van destinats a titulars de contractes de lloguer o de cessió d'ús d'habitatges o habitacions. El tràmit s’ha de fer preferiblement online a la Generalitat de Catalunya o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge.

Des d’ahir, 23 de març i fins al 5 d’abril, està oberta la nova convocatòria 2023 pels ajuts de lloguer per a persones de fins a 35 anys inclosos. Aquests ajuts estan pensats per facilitar l'emancipació entre els joves, i van destinats a titulars de contractes de lloguer o de cessió d'ús d'habitatges o habitacions.


La subvenció consisteix en ajudes que poden anar des del 20% al 40% de l'import de renda de lloguer anual, amb un límit màxim de 3.000 € anuals per habitatge i un mínim de 240 € anuals.


Enguany el termini per presentar la sol·licitud va del 23 de març al dimecres 5 d'abril, les sol·licituds seran valorades independentment de l'ordre d'entrada, es tindran en compte la quantitat de la font regular d'ingressos que disposi el sol·licitant i l'import de l'últim rebut de lloguer.


Per la ciutat de Mataró el preu del lloguer no pot sobrepassar els 950€ en cas de contractes d'habitatges i 450€ en cas de contractes d'habitacions. Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable el topall en cas de lloguer d'habitacions s'amplia als 1.100€.


Per poder optar a aquest ajut és necessari complir amb els requisits que s'estableixen a la convocatòria i que es poden consultar al web de la Generalitat.

Les sol·licituds s’han de fer a la Generalitat de Catalunya, preferiblement online, però també es pot anar presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró on us poden assessorar amb el tràmit.

Publicat a