Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la nova àrea recreativa per a gossos a la plaça de Sant Simó

Escoltar

En marxa la nova àrea recreativa per a gossos a la plaça de Sant Simó

L’espai tancat disposa d’elements d’agility, una font i mobiliari urbà. L’Ajuntament té en marxa les obres de l’àrea recreativa de Rocafonda-La Fibra, als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies, i té previst iniciar properament nous projectes per crear més espais d’esbarjo per a gossos.

La nova àrea recreativa s’ha implantat a l’espai pavimentat de sauló de la plaça de Sant Simó. Els treballs han suposat la retirada dels elements i el mobiliari existent, la col·locació de nou mobiliari urbà, una nova font que permet el doble ús per a les persones i els animals, i elements d’agility per als gossos.

S’ha implantat un tancament perimetral d’acer galvanitzat, d’1,65 m i amb doble porta per frenar els animals i evitar que surtin massa ràpid al carrer. S’han mantingut la vegetació i els arbres, reubicant la prunera existent dins la mateixa àrea.

També s’ha millorat el sistema d’enllumenat existent per disposar d’una il·luminació òptima a tota la zona. Així mateix, s’ha instal·lat una nova xarxa de reg per aspersió per minimitzar les olors i la pols generada per l’ús de l’espai, i així garantir un bon manteniment a banda de les neteges i desinfeccions que es programin de forma periòdica.

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Equipaments Municipals i adjunta de Benestar Animal, Elizabeth Ruiz, han visitat avui l’espai, que ha obert les seves portes al públic amb el taller d’educació canina gratuït “Introducció a l’obediència bàsica i eines per a la tinença responsable”.

 

Millora de l’accessibilitat

S’ha ampliat la vorera nord del Camí Ral de davant de l’Ermita de Sant Simó per facilitar l’accessibilitat i millorar la seguretat dels vianants, tant a l’espai per a gossos com a la mateixa ermita. Aquesta actuació ha permès integrar aquest espai al barri i pacificar la zona, ja que ha suposat reduir un carril de circulació en aquest tram, que enllaça amb la nova rotonda de l’N-II. La intervenció també ha fet possible guanyar tres noves places d’estacionament.

Les obres, adjudicades a l’empresa Catalana de Treballs i Obres SL, han tingut un cost de 206.796,70 € IVA inclòs.

 

Espais actuals i projectes previstos

Mataró compta actualment amb 11 espais lliures per a gossos, 8 sense delimitació horària i 3 amb horaris determinats; i amb 6 espais recreatius o corre cans: 4 de fixes (a Cirera, entre el carrer d’Àustria i la ronda dels Països Catalans; al Triangle Molins; a La Llàntia, a la placeta entre els carrers de Teià i de Sant Pol i la nova àrea de Sant Simó) i 2 d’ús provisional al solar del carrer de Floridablanca amb Enric Prat de la Riba, i al parc de Créteil mentre es fan les obres de la nova àrea recreativa de Rocafonda-La Fibra, situada als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies

 

L’Ajuntament té previst executar properament noves àrees recreatives per a gossos. Per determinar les millors ubicacions i la compatibilitat dels espais amb altres usos, l’any passat va tenir lloc un procés participatiu que va prioritzar cinc ubicacions: a la ronda de Josep Tarradellas (aquest projecte ja està adjudicat i les obres s’iniciaran en breu), dues àrees al Parc Central (una d’elles al costat de la Casa Capell que està pendent de licitació), al Pla d’en Boet –entre el carrer de Pablo Iglesias i carrer de Josep de C. Serra i Ràfols–, al parc del Nord i al carrer de l’Esplanada.

 

 

Millora de Cal Pilé

L’Ajuntament ha acabat també els treballs d’ampliació provisional del refugi de Cal Pilé per garantir l’acollida d’animals abandonats. Les obres han consistit en la instal·lació de 3 nous mòduls prefabricats que tindran ús de sala de cures, despatx i serveis sanitaris i vestidors per als treballadors, així com nous tancats. Les obres han costat 51.453,79 € (IVA inclòs).

 

 

 

Galeria d'Imatges

Publicat a