Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acosta Mataró Agenda Urbana 2030 als infants i joves de la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament acosta Mataró Agenda Urbana 2030 als infants i joves de la ciutat

Durant tot el mes de novembre es celebren a l’Espai Mataró Connecta tallers per sensibilitzar i divulgar aquesta iniciativa i alhora recollir la seva opinió i saber com volen que sigui la ciutat del futur

Uns 400 adolescents de sisè de primària i primer de l’ESO de 8 centres educatius de Mataró participen, convidats per l’Ajuntament, en els tallers de sensibilització sobre Mataró Agenda Urbana 2030. Aquests tallers donen continuïtat al procés participatiu que es va fer per a l’elaboració de Mataró Agenda Urbana 2030 i tenen per objectiu donar a conèixer-la, sensibilitzar en relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (17 objectius globals establerts per les Nacions Unides que la humanitat ha d’afrontar abans del 2030 i que inclouen qüestions com la pobresa, la pau o el canvi climàtic) o acostar la tasca de l’administració pública als infants i joves.

Els tallers permeten recollir les opinions i la mirada dels infants i joves sobre quina és la ciutat que volen per el futur. A partir de diferents dinàmiques participatives, es reflexiona al voltant de 3 eixos relacionats amb les temàtiques prioritzades des de Mataró Agenda Urbana 2030: Mataró com a ciutat saludable; com a ciutat inclusiva; i com a ciutat resilient amb el canvi climàtic.

Mataró Agenda Urbana 2030 és un procés de reflexió estratègica compartit amb tota la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat que volem al 2030. Durant l’any 2022 es van proposar diferents espais participatius com fòrums, debats o tallers per  recollir l’opinió de diferents col·lectius i agents del territori per definir quins eren els reptes de la nostra ciutat de cara al 2030 i marcar un full de ruta que s’ha concretat en un pla d’Acció. Al llarg d’aquest any han seguit les activitats de sensibilització i divulgació en relació a Mataró Agenda Urbana 2030.