Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença obres de millora al parc de La Llàntia i els seus entorns

Escoltar

L’Ajuntament comença obres de millora al parc de La Llàntia i els seus entorns

Entre les actuacions previstes, el carrer de Sant Pol passarà a ser d’un sol sentit per ampliar les voreres i millorar l’accessibilitat del parc. Es farà una nova vorera al carrer de Calella i es faran dos passos de vianants elevats. També es faran millores internes a la zona verda.

Obres al parc de la Llàntia, avui. Foto: Ajuntament de Mataró
Obres al parc de la Llàntia, avui. Foto: Ajuntament de Mataró

Els treballs han començat aquesta setmana i volen donar resposta a diferents peticions veïnals per millorar els espais que conformen el parc treballant els límits i els recorreguts, reparar elements existents deteriorats, optimitzar l’ús de les diferents àrees i millorar la circulació pels carrers adjacents.

El parc està format per tres plataformes envoltades cada una d’elles de bancals amb molta vegetació: a la plataforma inferior hi ha la zona de jocs infantils, que l’Ajuntament va traslladar a aquesta ubicació també a petició veïnal al 2018; la plataforma superior té una explanada de sauló on, quan plou, apareixen xaragalls, i la plataforma entre mig d’aquestes dues té una pista dura de bàsquet i una rampa que comunica els tres àmbits entre ells.

Es faran dos tipus de millores:

  • Millora de límits, reordenació de la circulació dels carrers i millora de l’accessibilitat. Es fa un canvi de secció del carrer de Sant Pol, que passarà a ser d’un sol sentit de circulació i de baixada. La vorera de davant dels habitatges i la vorera del parc s’eixamplaran, creant una zona d’accés a la zona verda més àmplia a la part alta d’aquest carrer, i una vorera que baixa fins a la segona plataforma. També es crearà una nova vorera al carrer de Calella i s’elevaran dos passos de vianants existents per facilitar l’accessibilitat al parc. A més, s’aprofita per soterrar la línia de baixa tensió aèria que hi ha en tot el tram del carrer de Sant Pol.

  • Millores internes, com la reparació de paviments, drenatge i elements d’estabilització de talussos i escorrenties. A la plataforma superior es farà un rebaix de terres, els talussos s’estabilitzaran amb una estructura de gabions amb bancs de fusta incorporats i es pavimentarà la part final d’aquest espai, col·locant un sistema urbà de drenatge sostenible en el límit amb la plataforma on hi ha la pista esportiva. A la plataforma del mig es farà un banc-grada, es refarà la zona de paviments de formigó, es canviarà la barana existent i es farà un canvi general de mobiliari urbà. També es realitzarà una escala d’accés a la plataforma inferior, on hi ha la zona de jocs infantils. Per últim, es farà un recanvi general dels encintats dels parterres amb xapa d’acer corten i es milloraran la jardineria i la xarxa de reg.

Les obres estan adjudicades a l’empresa Construcciones Fertres SL per un pressupost de 349.357,25 € (IVA inclòs). Tenen una durada prevista de 5 mesos.