Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina 10.000 € perquè infants i joves amb risc d’exclusió residencial facin esport a entitats i clubs

Escoltar

L’Ajuntament destina 10.000 € perquè infants i joves amb risc d’exclusió residencial facin esport a entitats i clubs

El Ple ordinari d’abril ha aprovat inicialment les bases de la subvenció per a la inclusió esportiva d’infants i joves que passen per situacions de vulnerabilitat perquè puguin practicar esports en clubs i entitats de la ciutat durant la temporada 2023-2024. Les bases proposen 10.000 € per a destinar un ajut de 250€ per a persona. Els clubs i entitats esportives de Mataró són els que han de sol·licitar la subvenció amb un màxim de 5 places per club.


L’Ajuntament atorgarà subvencions a favor d’entitats esportives sense finalitat de lucre per a la inclusió esportiva d’infants i joves de Mataró en els seus equips o grups d’entrenament i competició esportiva o per les seves escoles de formació esportiva per a la temporada 2023-2024.

Les bases, que es van aprovar en el ple ordinari celebrat ahir 13 d’abril, són per atorgar subvenció per un màxim de 5 places per entitat que tindran un import de 250 € per plaça. Els infants i/o joves beneficiaris han de ser acreditats pel Servei de Benestar Social que garantirà que la unitat familiar es troba amb situació de risc d’exclusió residencial.

Les entitats i clubs que vulguin accedir a la subvenció han d’estar domiciliades a Mataró, no tenir finalitat de lucre, han d’estar legalment constituïdes i formar part del Registre Municipal d’Entitats i al Registre d’entitats de la Generalitat de Catalunya.

Posteriorment s’aprovarà la convocatòria i el termini de sol·licitud, que serà abans de l’estiu, i s’haurà de formalitzar de manera telemàtica. Tota la documentació necessària per sol·licitar i justificar la subvenció es trobarà a la Seu electrònica de l’Ajuntament, a l’apartat Entitats/Subvencions/Inclusió esportiva.

L’Ajuntament de Mataró disposa de 10.000 € per aquesta convocatòria, però s’ha demanat també subvenció a la Diputació de Barcelona per a poder ampliar aquesta quantitat.

En funció d’aquesta subvenció les entitats beneficiàries hauran de prendre el compromís d’acceptar, a més, un o dos infants i/o joves que els comuniqui Benestar Social (aquests poden ser de fora l’entitat)

Aquesta acció, que es fa per segon exercici econòmic consecutiu, s’emmarca en les prioritats del foment de la pràctica de l’esport i la millora de la qualitat de vida de les persones amb situacions de vulnerabilitat del Pla de Mandat 2019-2023.

Publicat a