Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament engega el projecte “Connecta’t amb l’esport” per a potenciar l’esport entre joves d’entre 12 i 18 anys

Escoltar

L’Ajuntament engega el projecte “Connecta’t amb l’esport” per a potenciar l’esport entre joves d’entre 12 i 18 anys

La iniciativa vol incentivar i facilitar la pràctica esportiva al municipi entre joves i adolescents d’entre 12 i 18 anys amb activitats gratuïtes que es poden fer a diferents punts de la ciutat. Les activitats setmanals són futbol 7 i cursets de natació i les activitats mensuals són boxa, escalada i activitats dirigides de sala. Lluitar contra el sedentarisme i en la igualtat d’oportunitats són alguns dels objectius.

“Connecta’t amb l’esport” és un projecte transformador promogut per la regidora d’Esports, amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del programa JESA (Joventut Esportiva, Societat Activa), que pretén incentivar la pràctica esportiva al municipi entre joves d’entre 12 i 18 anys. Aquesta és una franja d’edat on es detecta abandonament esportiu i sedentarisme i aquest programa amb activitats gratuïtes vol incidir en aquests aspectes i promoure l’esport no competitiu en igualtat de condicions.

En aquests moments les activitats que hi ha de forma setmanal són:

- Futbol 7: Els dilluns de 16 a 17.15 h al Camp Municipal de Futbol de Rocafonda

- Futbol 7: Els dimecres de 16 a 17.15 h al Camp Municipal de Futbol Camí del Mig.

- Curset Iniciació Natació: Els dijous de 16.30 a 17.15 h al Sorrall.

- Curset Iniciació Natació: Els divendres de 19 a 19.45 h a la Piscina Municipal.

De forma setmanal també hi ha dues activitats multiesportives amb la participació de 55 joves: una que es fa amb el Centre Obert de Boet, els dimarts, i l’altra amb els joves de Sant Pau, els dijous.

I a nivell mensual hi ha:

- Boxa: Els dijous de 19 a 20.30 h al Gimnàs del Velòdrom, i es realitza dos cops als mes.

- Escalada: Els dijous de 19 a 20 h. Búlder Planet. Es realitza l’últim dijous de cada mes.

- Activitats de sala: Els dimecres de 17 a 18 h.a l’Eurofitness El Sorall. 

-Tallers d’autodefensa femenina.

El programa consisteix en la incorporació de la figura d’una educadora esportiva en els espais municipals o de l’àmbit públic per a que s’apropin als adolescents i joves (12-18 anys), detectin les mancances i motivacions i elaborin un pla d’actuació: activitats esportives adaptades, connexió amb entitats esportives, dinamitzacions d’espais públics, apropar als adolescents i joves a recursos especialitzats.

Un projecte per acompanyar i afavorir les persones per tal de que generin el seu projecte de vida en equitat, sense exclusió, incloent hàbits de vida actius i saludables en la realització d’activitats de caire esportiu, lúdic, inclusiu tant en l’àmbit de l’espai públic (parcs, places), com dels mateixos equipaments esportius i educatius (instal·lacions esportives, patis de les escoles i instituts, etc).

L’objectiu principal del projecte és la de promoure i facilitar la pràctica esportiva no competitiva.L’esport és la base per poder obrir oportunitats de reincorporació als circuits socials i millorar la convivència comunitària.

Fins ara hi ha 140 joves inscrits i els que vulguin han de fer una inscripció on-line en aquest formulari perquè les places són limitades i per qualsevol dubte es pot contactar amb valonso@ajmataro.cat

Publicat a