Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nova rotonda a l’alçada del Cargol ajudarà a pacificar el trànsit a l’avinguda del Maresme

Escoltar

Una nova rotonda a l’alçada del Cargol ajudarà a pacificar el trànsit a l’avinguda del Maresme

L’actuació s’emmarca en el conveni signat al 2019 amb la Generalitat per a la cessió de l’antiga N-II. L’Ajuntament té previst començar les obres el 13 de març i tindran una durada prevista de 8 mesos.

Recreació de la futura rotonda. Imatge: Ajuntament de Mataró
Recreació de la futura rotonda. Imatge: Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya van signar al 2019 un conveni per a la cessió de la carretera N-II al municipi que, entre altres acords, contemplava la construcció d’una rotonda a l’alçada del Cargol. El projecte de la nova rotonda ha estat redactat per la Generalitat, i l’Ajuntament assumeix l’execució de les obres, per la qual ha rebut finançament dels ajuts europeus Next Generation.

La nova rotonda es construirà a la intersecció entre l’avinguda del Maresme i el carrer de Sant Felicià, i contribuirà a pacificar el trànsit a l’àmbit. Oferirà una solució més adequada i segura als moviments d’entrada i sortida dels vehicles: facilitarà l’accés al pas soterrat del Cargol des del sentit Girona, la sortida d’aquest pas cap a Girona, el canvi de sentit de circulació venint de l’estació, i permetrà eliminar els semàfors de Sant Antoni, Sant Felicià i Balmes.

A més, es reurbanitzarà el carrer de Sant Felicià com a plataforma única, guanyant espai per als vianants i donant continuïtat al passeig de vianants entre la plaça de Miquel Biada i el carrer de Sant Antoni. La parada d’autobús i la zona de càrrega i descàrrega es traslladaran a la vorera al costat de la calçada de l’avinguda Maresme. A més, la urbanització serà compatible amb la implantació en el futur del carril bici EuroVelo 8.



Les obres han estat adjudicades a l’empresa Agustí y Masoliver, SA per un pressupost de 641.800 € (IVA inclòs). Començaran el proper dilluns 13 de març i tenen un calendari d’execució de 8 mesos, per la qual cosa es preveu la finalització a mitjan novembre.

Mentre durin les obres la circulació de vehicles es veurà limitada però es preveu mantenir com a mínim un carril per sentit a l’avinguda del Maresme.


Publicat a