Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza la I Jornada per a la Integració Social i Sanitària

Escoltar

L’Ajuntament organitza la I Jornada per a la Integració Social i Sanitària

Treballar de forma activa per a la millora de l’atenció social i sanitària de la ciutadania és el principal objectiu d’aquesta jornada que s’ha celebrat amb l’Espai Mataró Connecta amb la participació de 92 persones del Servei Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, de l’Institut Català de la Salut, del Consorci Sanitari de Mataró-Maresme, de la Fundació Hospital i de la Fundació El Maresme.

Les professionals que van participar en la jornada.
Les professionals que van participar en la jornada.

La regidora de Benestar Social, Laura Seijo, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a les prop de 100 persones que van participar divendres, 24 de febrer, en la I Jornada per a la Integració Social i Sanitària organitzada per l’Ajuntament de Mataró. Donar una atenció de màxima qualitat a la ciutadania és el principal objectiu de la trobada que ha aglutinat professionals de Benestar Social i professionals socials de l’àmbit sanitari per treballar conjuntament en aquesta línia. Entre els assistents i ponents, representants del Consorci Sanitari del Maresme i de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Aquesta jornada s’emmarca en els diferents processos de transformació que està portant l’Ajuntament en la línia de fer de Mataró un referent com a ciutat cuidadora, una de les línies estratègiques sorgides del procés participatiu de l'Agenda Urbana Mataró 2030. Un dels exemples és el Projecte Papallona del Servei de Benestar Social que, sota l’empara del II Pla Estratègic de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, està impulsant la transformació del servei. Entre les actuacions que inclou estan el Far i les línies de benestar emocional que han de tenir un impacte sobre la cura i el benestar integral de les persones de la ciutat pivotant en l’eix comunitari i en posar la ciutadania al centre de l’atenció i les cures.

La xerrada marc sobre la integració, a càrrec del doctor Jordi Amblàs i Conxita Barbeta, ambdós Co-Directors de Pla d'Atenció Integrada Social i Sanitària de la Generalitat de Catalunya, i de Victòria Mir, Coordinadora de Treball Social i Direcció de Cures de l'ICS. Els tres ponents van exposar quins són els objectius i el full de ruta de la Generalitat que orientarà la integració a nivell de Catalunya, amb la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària, impulsada pels Departaments de Drets Socials i de Salut.

Posteriorment, la Taula Rodona va posar el focus en la vessant tècnica i metodològica de la integració, i va girar entorn a l'anàlisi i treball pràctic sobre tres metodologies concretes: l'anàlisi poblacional, a càrrec del doctor Josep Lluís Peray, el diagnòstic i registre de dades compartit, a càrrec de Rosa Mª Fumàs i Lourdes Rodríguez, i l'abordatge comunitari conjunt, a càrrec de Mª Antònia Rocabayera.

En els tallers de treball pràctic es va concloure que si bé totes tres metodologies són òptimes per enfocar la integració, cal avançar en la seva configuració com a sistema conjunt, i apostar per la formació i el reforç dels equips professionals socials i sanitaris per garantir la seva efectivitat.

Com a conclusions es va posar de manifest que Mataró és una ciutat que està treballant de forma activa per la millora de l'atenció social i sanitària de la ciutadania, i que està avançant cap a la generació d'un model d'atenció integrada social i sanitària que parteix de la incorporació de metodologies conjuntes i compartides entre els professionals socials i de la salut. 

Galeria d'Imatges

Publicat a