Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament realitza els tractaments al clavegueram per controlar les plagues de paneroles i rosegadors

Escoltar

L’Ajuntament realitza els tractaments al clavegueram per controlar les plagues de paneroles i rosegadors

En els pous tractats es pot produir l’anomenat “efecte desallotjament” d’exemplars de paneroles, que es produeix just abans que finalitzin el seu cicle de vida.

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

La secció de Salut Pública de l’Ajuntament està duent a terme als pous de la xarxa de clavegueram els tractaments preventius de control de paneroles i rosegadors amb l’objectiu d’intentar disminuir-ne la població.

El tractament es farà a un total de 2.200 pous de tota la ciutat. Precisament fruit d’aquests tractaments preventius, aquests dies poden observar-se més paneroles, ja que queden afectades pels biocides aplicats i queden desorientades. És l’anomenat “efecte desallotjament”: una fugida dels insectes que es produeix just abans que finalitzin el seu cicle de vida.

D’altra banda, també es canvien els esquers per intentar controlar la població de rosegadors.

A part d’aquestes campanyes preventives a nivell de la xarxa de clavegueram, la Secció de Salut també coordina la vigilància i control a tots els edificis municipals de manera periòdica i activa els protocols necessaris quan es reben avisos des d’algun punt concret del municipi o es detecten incidències. També s’activen aquests protocols quan la ciutadania informa d’incidències relacionades amb la presència de plagues en algun punt de la ciutat a través del canal de la Bústia Ciutadana.

Cal recordar que les plagues no s’extingeixen, sinó que es controla la població perquè no ocasionin molèsties a la ciutadania, motiu pel qual es necessita la seva coresponsabilitat. En aquest sentit, són importants mesures com per exemple no deixar menjar a disposició dels animals, o tancar portes i finestres que no tinguin protecció.


Mosquit tigre

L’Ajuntament té previst d’iniciar la campanya de control del mosquit tigre durant el mes de maig. Es calcula que més del 90% d’espais on l’insecte pot criar són privats i, per tant, més enllà d’aquestes actuacions, cal que els ciutadans localitzin aquells punts on pot haver-hi aigua acumulada, com plats de les plantes, joguines infantils, neumàtics, etcètera. Aquests punts s’han de buidar com a mínim dos cops a la setmana per evitar que els mosquits s’hi puguin reproduir.

 

Publicat a