Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament realitza obres de millora de l’accessibilitat i la vialitat al polígon Mata-Rocafonda

Escoltar

L’Ajuntament realitza obres de millora de l’accessibilitat i la vialitat al polígon Mata-Rocafonda

Es preveu que els treballs comencin dilluns 6 de març. Inclou millores en voreres i calçada, accessibilitat de passos, una nova rotonda i un punt de càrrega de vehicles elèctrics.

Un dels passos de vianants que s'adaptaran per fer-lo accessible. Foto: Ajuntament
Un dels passos de vianants que s'adaptaran per fer-lo accessible. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, acompanyats de tècnics responsables del projecte, van explicar ahir a la tarda als empresaris del polígon en una reunió informativa, en què consistiran els treballs. A l’acte també hi van assistir la regidora d’Espai Públic, Elizabet Ruiz, i la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno.

L’objectiu principal de les obres és millorar l’accessibilitat als carrers del polígon. Entre les actuacions previstes, es repararan 300 m2 de voreres que estan malmeses per l’acció de les arrels d’arbres i s’acabaran de pavimentar amb capa de formigó com a la resta del polígon, 434 m2 de voreres que ara només tenen una base de formigó als carrers de Vapor Gordils, de l’Energia i del Gènere de Punt.

També està previst adaptar 15 passos de vianants mitjançant el rebaix de la vorera i la vorada per millorar l’accessibilitat, i es preveu la senyalització vertical i horitzontal dels diferents passos.

Una altra de les actuacions és la creació d’una nova rotonda a la cruïlla del carrer de la Foneria amb el Camí de Ca la Madrona, per millorar la seguretat i facilitar la circulació de vehicles en aquest punt. També es repararan 3.803 m2 de paviment de calçada al carrer de l’Energia, entre la carretera de Mata i el carrer de Vapor Gordils, i a l’àmbit de la nova rotonda.

Per últim, s’instal·larà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics als entorns de la nova rotonda del carrer de la Foneria. Tindrà capacitat per a la recàrrega simultània de dos vehicles.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Vialser per un import de 331.502 € (IVA inclòs). Es preveu que els treballs tinguin una durada aproximada de 3 mesos. Només es preveuen afectacions puntuals al trànsit en el moment de realitzar l’asfaltat, treballs de curta durada que s’acostumen a realitzar en tres dies.


Galeria d'Imatges