Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra acull l’exposició “Transitar, orientar-se en un món canviant”

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra acull l’exposició “Transitar, orientar-se en un món canviant”

La mostra, que es pot visitar fins al 23 de març a la Biblioteca Pompeu Fabra, s’adreça a totes les persones interessades en l’educació i que vulguin orientar-se en moments de transicions educatives, a més de professionals de l’orientació, formadors i estudiants.

L'exposició es planteja al voltant d'una casa amb tres plantes. Foto: Ajuntament.
L'exposició es planteja al voltant d'una casa amb tres plantes. Foto: Ajuntament.

L’exposició de la Diputació de Barcelona “Transitar” arriba a la Biblioteca Pompeu Fabra i s’hi estarà fins al 23 de març. El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, i el diputat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva, han visitat la instal·lació avui 2 de març i han posat de manifest la importància de posar l’orientació al centre i al llarg de la vida de la ciutadania.

També hi han assistit els comissaris de l’exposició, Gemma Guasch i Josep Asunción, que han fet una visita guiada i han explicat el procés de creació.

“Transitar” s’ha concebut com una exposició per reflexionar i  compartir una mirada humanista de l’orientació, més enllà de les transicions dins del sistema educatiu, dels centres i dels horaris lectius. Respon a una visió holística de l’educació a temps complet, que afecta a totes les persones al llarg de la vida.

L’exposició és la part més visible del projecte TRANSITAR impulsat per la Diputació de Barcelona. L'exposició forma part de l'estratègia d'orientació i suport a les transicions educatives que impulsa la Diputació per lluitar contra l'abandonament escolar prematur i promoure l'educació i noves oportunitats educatives al llarg de la vida en tota la seva amplitud.

El projecte TRANSITAR sorgeix de la necessitat de repensar l’orientació dins el context actual de les polítiques educatives en la lluita contra el fracàs escolar.

La mostra es va inaugurar al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona i des d’aleshores ha fet itinerància pel territori a Vilafranca del Penedès i a Viladecans, entre d’altres municipis. Després de Mataró viatjarà a Figueres.

 

Mataró Orienta

Aquesta exposició va en la línia de treball de l’Ajuntament de Mataró de posar l’orientació com una de les prioritats per a la ciutadania al llarg de la seva vida. L’Oficina d’Orientació Educativa és un dels recursos que s’han posat en marxa i properament, del 22 al 25 de març, se celebrarà la Fira Mataró Orienta al Centre Cívic Pla d’en Boet.

Publicat a