Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cloenda del Consell d’Infants 2022-2023 se celebra posant l’accent en accions per evitar el malbaratament alimentari

Escoltar

La cloenda del Consell d’Infants 2022-2023 se celebra posant l’accent en accions per evitar el malbaratament alimentari

La creació del receptari “El menjar no es llença!”, trobades amb l’entitat Espigoladors que és especialista en evitar el malbaratament alimentari, amb responsables de l’Oficina de Gestió de Residus de l’Ajuntament i la cooperativa Tarpuna i l’elaboració d’un Mapathon sobre el malbaratament a les escoles de la ciutat realitzat gràcies a l’eina de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han estat les principals accions que han portat a terme els consellers i conselleres del Consell d’Infants del curs 2022-2023.

Foto amb els consellers i conselleres de les 21 escoles participants i l'alcalde i els regidors i regidores. Foto: Romu Gallofré
Foto amb els consellers i conselleres de les 21 escoles participants i l'alcalde i els regidors i regidores. Foto: Romu Gallofré

La cloenda de la 8a edició del Consell d’Infants del curs 2022-2023 s’ha portat a terme a l’Espai Mataró Connecta on s’han aplegat els 42 consellers i conselleres de les 21 escoles que hi han participat així com les seves famílies. L’alcalde, David Bote, els hi ha donat la benvinguda i les gràcies per les seves aportacions al tema triat enguany pels mateixos alumnes: la pobresa, la distribució desigual dels recursos i el malbarament alimentari.

Durant l’acte, alumnes dels centres han fet un resum de les accions que han fet durant tot el curs per conèixer més aquesta situació i com poder millorar-la. Entre les sessions han treballat el malbarament alimentari i la gestió de residus des de diferents àmbits. Amb la col·laboració de l’entitat Espigoladors, els alumnes han après quin és el recorregut d’una patata fins que arriba al plat, els recursos que hi intervenen, els intermediaris...

Una altra de les sessions va ser una trobada amb els responsables de l’Oficina de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Mataró i de la Cooperativa Tarpuna que van explicar a l’alumnat com es fa la recollida i el tractament de residus a les escoles en l’àmbit del menjar. En aquest punts, els alumnes van observar, fer entrevistes i propostes per millorar aspectes dels menjadors dels seus centres educatius i també de les papereres dels seus patis.

La creació del receptari “El menjar no es llença!” amb receptes d’aprofitament que els alumnes han recollit de les mateixes famílies, idees com fer una campanya de conscienciació, fer petites obres de teatre, fer un taller de cuina... són altres de les idees i accions que s’han portat a terme en el Consell d’Infants.

Ha estat un curs on s’ha treballat de forma molt constant, com ha destacat el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, en l’acte de cloenda. Una altra de les accions que han fet els alumnes de sisè triats pels seus companys i companyes com a conselleres i conselleres ha estat participar en un Maphaton de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Un Maphaton és una eina que permet emmagatzemar dades sobre un determinat tema i permet visualitzar les principals conclusions en un mapa elaborat de manera col·laborativa.

Publicat a