Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa del Voluntariat ret homenatge a les persones i entitats que realitzen acció voluntària

Escoltar

La Festa del Voluntariat ret homenatge a les persones i entitats que realitzen acció voluntària

L’acte del 29 de novembre es farà a la plaça de la Muralla en horari de tarda amb espectacles de dansa urbana, un concert, estands, activitats i entrevistes a diferents entitats. Per cloure l’acte es farà el lliurament dels Premis FEM Mataró 2030 a l’Espai Mataró Connecta.

El dimecres 29 de novembre, de les 17 h a les 19 h, se celebrarà la Festa del Voluntariat per retre homenatge a les persones que al llarg de l’any realitzen acció voluntària a la ciutat. L’Ajuntament de Mataró vol agrair a les persones i entitats la seva implicació per fer de Mataró una ciutat més cohesionada i solidària. Enguany, la festa tindrà lloc a la Plaça de la Muralla i comptarà amb els espectacles de dansa urbana de La Nave Dance Studio i Kinetic Dance School, el concert del grup Critical, activitats, estands i entrevistes a diferents entitats.

Per acabar es farà el lliurament dels Premis FEM Mataró 2030 a l’Espai Mataró Connecta. Aquests premis, que han arribat a la tercera edició, tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social de les entitats de Mataró que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa. Els Premis FEM Mataró 2030 tenen tres categories:

CATEGORIA 1. Premi MATARÓ, CIUTAT INCLUSIVA a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat
El projecte ha de contribuir a organitzar activitats i impulsar dinàmiques en diferents sectors: esport, educació, comerç, etc. que ajudin a la inclusió social, a la igualtat d’oportunitats i a combatre les desigualtats mitjançant l'ocupació i/o l'enfortiment dels llaços comunitaris.

CATEGORIA 2. Premi MATARÓ, CIUTAT DEL TALENT a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent

El projecte ha de contribuir i potenciar la formació i la capacitació de diferents col·lectius, en diferents sectors, i retenir el talent existent, aconseguint incrementar el capital cultural de les persones i que puguin desenvolupar-lo a la ciutat.

CATEGORIA 3. Premi MATARÓ, CIUTAT SALUDABLE I ECOLÒGICA a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu l’entorn natural i la qualitat de vida

El projecte ha de contribuir a millorar l‘entorn urbà i natural de la ciutat. El projecte pot desenvolupar accions orientades a la reducció de la petjada ecològica; la conservació i difusió del patrimoni natural, la biodiversitat i els ecosistemes terrestres i marins de la ciutat; la reducció de la contaminació; la transformació del model energètic i de mobilitat urbana; l’impuls de l’economia circular; la mitigació i adaptació al canvi climàtic; o la millora de l'educació i sensibilització ambiental de la ciutadania.

La Festa del Voluntariat i l’entrega dels Premis Fem Mataró és l’acte central de la campanya Viu el Voluntariat! que del 21 de novembre al 17 de desembre aplega una àmplia programació d’actes per posar en valor el voluntariat i animar a les persones a fer-ne. Amb la del 2023, s’arriba a la vuitena edició de la campanya que cada any, i al voltant del 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, s’organitzen activitats per promoure’l.

La campanya és possible gràcies a la tasca que realitza el grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer al Maresme, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer, Punt de Referència, Tecnocampus i l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró) i DFor.