Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Mataró Orienta se celebra del 22 al 25 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

Escoltar

La Fira Mataró Orienta se celebra del 22 al 25 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

Aquesta fira d’orientació educativa i professional es dirigeix a tota la ciutadania que vulgui o necessiti orientació i informació per poder prendre decisions relacionades amb la formació i el seu futur professional. Al Centre Cívic Pla d’en Boet s’han programat activitats permanents d’accés lliure i activitats programades amb inscripció prèvia, totes elles gratuïtes del 22 al 25 de març.

La Fira Mataró Orienta se celebrarà del 22 al 25 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet amb activitats permanents d’accés lliure i també amb activitats programades amb inscripció prèvia. A banda de les activitats programades, hi ha un espai anomenat Àgora amb 4 racons amb diferents àrees temàtiques:

-Orientació: en aquesta espai hi haurà punts d’assessorament individualitzat on es podran realitzar consultes amb personal expert.

-Autoconeixement: es faran xerrades, activitats dinamitzades amb “visual thinking” i tests d’interessos professionals.

-Formació: informació i espais per explicar tot el ventall de formació que existeix i xerrades per especialitats formatives.

-Ocupacions i mercat de treball: es podran fer tastets i “workshops” de diferents sectors professionals, s’oferiran visites a empreses per descobrir vocacions i es donarà informació detallada d’algunes professionals.

Els objectius de la Fira són, per una banda, informar a tota la ciutadania sobre els recursos formatius existents, tant del sistema reglat post obligatori com de la formació per a l’ocupació. D’altra banda, es vol informar sobre els recursos d’orientació que hi ha a la ciutat com l’Oficina d’Orientació Educativa, l’Oficina Jove-Sidral i el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), però també facilitant el coneixement d’altres d’institucions públiques i recursos d’altres agents del territori sempre que siguin 100% subvencionats, és a dir, sense cap cost per a la ciutadania apostant així per la igualtat d’oportunitats.

La Fira Mataró Orienta va dirigida a totes aquelles persones interessades en itineraris formatius post obligatoris, que es poden cursar a partir dels 16 anys. En aquests perfils es poden trobar tant persones interessades en construir el seu itinerari formatiu en relació a un objectiu professional, persones que volen reciclar-se o fer un canvi professional i també persones que donen suport en la presa de decisions, ja siguin famílies o professionals de l'orientació acadèmica i laboral.

La Fira Mataró Orienta està organitzada pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), l’Oficina d’Orientació Educativa (Educació) i Mataró Jove (Joventut). La formació al llarg de la vida, el trencament d’estereotips, la connexió amb els requeriments entre formació i mercat de treball, la perspectiva de gènere i la gratuïtat són els valors d’aquesta proposta.

Una proposta que ha comptat amb la participació d’agents educatius de la ciutat, representants d’altres administracions com el SOC i el Consell Comarcal del Maresme, gremis i associacions d’empreses i empreses de la ciutat.

La Fira Mataró Orienta s’emmarca sota el paraigües del projecte Mataró Orienta que posa l’orientació al centre de tot i fomenta l’educació al llarg de la vida.