Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Mataró Orienta tanca la 2a edició amb 1.600 persones assistents

Escoltar

La Fira Mataró Orienta tanca la 2a edició amb 1.600 persones assistents

La Fira Mataró Orienta, celebrada del 22 al 25 de març, ha comptat amb unes 90 activitats dirigides a la ciutadania interessada en conèixer l’oferta formativa de la ciutat i la comarca, activitats d’orientació i de coneixement del mercat de treball.

La Fira Mataró Orienta en la seva segona edició, que s’ha portat a terme del 22 al 25 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet, ha comptat amb una participació de 1.600 persones, entre les quals s’hi troben tant alumnat de centres educatius com famílies, professorat i persones adultes en general amb interès per la formació o la reorientació professional

La finalitat de la Fira és posar a l’abast de tothom recursos formatius i d’orientació per tal de facilitar que les persones assistents identifiquin un itinerari educatiu, formatiu i/o laboral i obtinguin informació de rellevància per dur a terme una presa de decisions raonada i ajustada als seus interessos i possibilitats, posant així la persona al centre de tot.

De les novetats de la Fira d’enguany, a més d’una nova ubicació al Centre Cívic Pla d’en Boet, destaca la creació d’un espai dinàmic, l’Àgora, que facilitava activitats d’autoconeixement, mostrava ocupacions, oferta formativa, oferia assessorament i esdevenia el centre neuràlgic de tota la Fira.

També s’ha incorporat la possibilitat de fer visites a empreses del territori per conèixer sectors professionals i les seves ocupacions relacionades i que es complementava amb la mostra de productes en el mateix espai de la Fira.

De les 1.600 persones assistents, més de 1.200 ho han fet en activitats programades i la resta han accedit a activitats d’auto consulta.

S’han realitzat assessoraments personalitzats a 145 persones de totes les edats i també a famílies. S’ha donat resposta a qüestions sobre estudis reglats, formació no reglada, reorientació professional i recerca d’itineraris alternatius, entre altres.

La valoració de les persones assistents pel que fa a la informació obtinguda, al tracte rebut i a l’organització general de la Fira és molt satisfactòria.

Cal destacar l’àmplia oferta d’activitats i continguts de la Fira: formació reglada i no reglada de la ciutat i la comarca, mobilitat internacional, acreditació de competències, assessorament integral per a joves i adults, coneixement d’ocupacions i continuïtat formativa per a persones amb necessitats educatives especials, entre altres.

S’ha comptat amb la participació i col·laboració d’agents del territori que s’hi han sumat i que són: Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. I també les següents empreses i entitats: Acadèmia Casanova, Associació de Perruqueries d’Home de Mataró i Comarca, Centre de Referència Tèxtil - Escola de Teixits de Canet de Mar, Codelearn Mataró, Colla Gegantera Lucius Marcius, Coleo, Decathlon, Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Fundación Laboral de la Construcción, Fusteria Bassas, Gremi de Perruqueria i Estètica de Mataró i El Maresme, Homs Rentals, Reimagine Textil, Saltoki i Taller Motor Capmany i, a més, ha facilitat un espai de pràctica professional a l’alumnat dels cicles formatius d’activitats comercials de l’Institut Thos i Codina. 

La Fira Mataró Orienta s’emmarca sota el paraigües del projecte Mataró Orienta, que té per objectiu oferir un suport orientador integral a tota la ciutadania, fomentant la formació i l’orientació al llarg de tota la vida i posant a la persona al centre de tot.

La Fira Mataró Orienta està organitzada de manera conjunta pels serveis d’Educació, Igualtat i Ciutadania-Joventut i Ocupació i és una evolució millorada de l’antiga Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP).

Galeria d'Imatges

Publicat a