Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira s’instal·la al nou Parc Central amb més de 130 atraccions i casetes

Escoltar

La Fira s’instal·la al nou Parc Central amb més de 130 atraccions i casetes

Estarà instal·lada del 26 de maig al 5 de juny i hi haurà 132 atraccions, dues de les quals tornen a la fira: el Tagada i l’Skylab, una atracció clàssica només apta per als més valents, que ara s’ha renovat.

Imatge de la darrera edició de la Fira d'atraccions. Foto: Ajuntament de Mataró
Imatge de la darrera edició de la Fira d'atraccions. Foto: Ajuntament de Mataró

El nou Parc Central acull a partir d’aquest divendres una nova edició de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m2. Es tracta d’una de les cinc fires més grans de Catalunya. Ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, al nou Parc Central.

A més a més de les atraccions clàssiques de sempre, com el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc, hi ha dues atraccions que tornen l’Skylab i el Tagada.

La Fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 2 h; dimecres 31 de maig fins a les 24 h i, la resta de dies, fins a les 23 h. . La fira obrirà a les tardes a les 16.30 h, i els caps de setmana i festius també estarà oberta al matí.

Enguany la Fira comptarà amb un dia més, ja que el dilluns festiu s’ha traslladat al 5 de juny.

 

Promocions especials

Dimecres 31 de maig se celebrarà un dia amb promocions especials, iniciativa emmarcada en el conveni de col·laboració que signen anualment l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. Durant aquesta jornada, s’aplicaran descomptes del 50% en el preu dels tiquets de les atraccions.

 

Fira Inclusiva

Dimecres 31 de maig –en aquest cas durant el matí, de 10.30 a 12.30 h-, la fira d’atraccions obrirà en exclusiva als infants i joves amb diversitat funcional de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

El dia 27 de mai se celebrarà la jornada sense música i sorolls (de 12 a 13 h) per a persones amb hipersensibilitat sensorial.

 

Fireta de Primavera

La Fireta de Primavera, ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega 25 expositors, amb una variada oferta d’artesania i articles de regal. 

 

Zona de bars i actuacions musicals

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà vuit bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 2 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h. 

Aquest any s’amplia la programació musical mantenint les tradicionals havaneres amb el grup Barca de Mitjana el dimecres 31 de maig, a la pista central. Dimarts 30 de maig sonarà el duet format per Maria Lamata & Armando Erenas; dijous 1 de juny, sentirem Tangerine trio i divendres 2 de juny serà el torn de Jazz&Fusion Quartet amb Enric Serras, Oriol Roquer, Xabi Oró i Pau Aguilar. Aquests concerts se celebraran entre Marisqueria Barbena i Bacallà Barbena, promotors d’aquestes actuacions.

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a la Fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, si cal i és necessari quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossén Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària ubicat a la plaça de la Música. 

La Fira està organitzada pel Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i província.