Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala Clap acollirà la 2a edició de la 0830X Block Party

Escoltar

La Sala Clap acollirà la 2a edició de la 0830X Block Party

Aquesta iniciativa, que se celebrarà el 28 d’abril de 17 a 23 h, comptarà amb la participació de joves artistes de hip hop de la ciutat i l'actuació de Lil Russia. Es tracta d’un acte amb entrada lliure organitzat per la Comissió Jove 0830X

Una de les activitats de la primera edició de la 0830X Block Party
Una de les activitats de la primera edició de la 0830X Block Party

0830X - Energia urbana és un laboratori de cocreació jove, iniciat l'any 2021, entorn a les expressions culturals urbanes i la cultura del hip hop. S'ofereixen formacions en diferents disciplines i un espai participatiu per a portar a terme activitats a la ciutat. S'aposta per la convivència i les relacions interculturals, des d'una perspectiva de gènere i interseccional, amb la finalitat de contribuir a la cohesió social, les relacions positives i la igualtat d'oportunitats. 0830X - Energia urbana promou la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró i treballa per la construcció d'un espai de creació cultural inclusiu i col·laboratiu.

La Block Party s'organitza des de la Comissió jove 0830X,  un espai obert a qualsevol jove que pugui tenir interès en implicar-s'hi, i des del qual es planifiquen les activitats del projecte. Les línies d'actuació principals són: la programació anual de cursos, petites formacions gratuïtes de diferents disciplines del món del hip-hop, i la programació d'actes públics a la ciutat, com és el cas de la Block Party.

Des de les primeres trobades de la Comissió 0830X es va proposar organitzar una Block Party, i així es va realitzar la primera 0830X Block Party el març de 2022, sota el lema "Recuperem els carrers". Aquest acte va tenir molt bona acollida i s'ha considerat adient repetir enguany amb una nova edició.

La 0830X Block Party és un acte inspirat en les Block Parties dels anys 70 a la ciutat de Nova York, festes a l'aire lliure organitzades pels veïnats i en les quals va començar la cultura del hip-hop. L'acte tindrà lloc de les 17 a les 23h a la Sala Clap (c. Serra i Moret, 4) i l'entrada serà lliure.

La programació

La 2a edició de la 0830X inclou: exhibicions de dansa urbana al llarg de tota la tarda a càrrec Kinetic Dance School i La Nave Dance Studio, actuació de DJ Ekkis, un taller de Graffiti, una batalla de freestyle de rap organitzada per SFL Battles, una batalla 2x2 de dansa urbana all styles organitzada per La Nave i Kinetic, dues tandes de Micro obert (amb opening de Venzy i Lemurixx), col·laboracions entre disciplines (EMMM, SFL Battles, La Nave i Kinetic) i Showcases amb les actuacions d'Enoch, Ceress i Kiute. L'acte finalitzarà amb l'actuació de Lil Rusia, una rapera de l'escena underground de Barcelona que portarà  fusió de líriques combatives i feministes, que apropen el so dels carrers als escenaris, passant pel hip-hop, el reggaeton, els scratchs i el dancehall.

En el carrer Serra i Moret, que estarà tallat al trànsit durant la celebració de l’esdeveniment, hi haurà una Food Truck.

Des dels seus inicis, en el marc del projecte, impulsat pel Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, s'han anat construint sinergies i col·laboracions entre diferents grups de joves, entitats, cooperatives i serveis municipals que s'hi han volgut sumar. Aquest 2023 s'ha sumat al projecte la Casa de la Música de Mataró.

Actualment en el projecte hi col·laboren els següents col·lectius i serveis: Comissió Jove 0830X, Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana, Direcció de Cultura, Escola Municipal de Música de Mataró-Servei d'Educació, Casa de la Música de Mataró, Versembrant, SFL Battles, La Nave Dance Studio i Kinetic Dance School. El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Per estar al dia de les novetats de la Block Party i del projecte 0830X es poden seguir aquests perfils d'Instagram: @0830x.blockparty (gestionat per la Comissió 0830X), @mataro_jove i @ciutadaniamataro. Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat

Galeria d'Imatges

Publicat a