Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La T-Rosa i la T-10 de Mataró Bus mantindran el preu reduït fins a final d’any

Escoltar

La T-Rosa i la T-10 de Mataró Bus mantindran el preu reduït fins a final d’any

Aquestes targetes multiviatge de Mataró Bus seguiran costant 3,30 € (T-Rosa) i 4,05 € (T-10) fins a 31 de desembre. Els preus suposen una reducció del 50 % respecte a les tarifes habituals.

Un dels darrers híbrids de Mataró Bus. Foto: Ajuntament
Un dels darrers híbrids de Mataró Bus. Foto: Ajuntament

Aquests abonaments de Mataró Bus es venen a preu reduït des de setembre de 2022. Llavors, l’Ajuntament es va acollir a ajuts directes de l’Estat a les entitats locals per fomentar el transport públic urbà –davant principalment la inflació derivada de la guerra d’Ucraïna– i va aplicar una primera bonificació del 30 %.

Al gener de 2023 la bonificació es va incrementar fins al 50 %, de manera que al 30 % de reducció sufragat amb els ajuts de l’Estat se sumava un 20 % de bonificació addicional acordat per l’Ajuntament. La bonificació del preu d’aquests títols de transport finalitzava el 30 de juny, però el Consell de Ministres ha prorrogat els ajuts a les entitats locals i l’Ajuntament ha adoptat també l’acord que permet mantenir fins a 31 de desembre els descomptes per a les persones usuàries del transport públic urbà.

La T-10 i la T-Rosa són les dues targetes multiviatge pròpies de Mataró Bus. La primera pot ser adquirida per totes les persones usuàries i la segona està adreçada a persones jubilades, amb discapacitat o pensionistes majors de 60 anys que pels seus ingressos no tenen dret al Carnet Blau. Totes dues es poden comprar als punts habituals de venda: estancs i llibreries.

En els 5 primers mesos de 2023 els títols bonificats han tingut un augment d’usuaris en comparació amb la resta de títols de Mataró Bus. Pel que fa a la T-10, de desembre a maig de 2023 l’increment ha estat del 19,91 %, mentre que l’ús de la T-Rosa ha augmentat un 11,78 % en el mateix període.


Publicat a