Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament fa una crida a gaudir de revetlles segures i amb civisme

Escoltar

L'Ajuntament fa una crida a gaudir de revetlles segures i amb civisme

Mataró celebrarà la nit de Sant Joan amb l’arribada de la flama del Canigó, diverses revetlles populars i una foguera autoritzada a Can Maitanquis.

Aquest divendres, 23 de juny, Mataró celebrarà la nit de Sant Joan amb l’arribada de la flama del Canigó i almenys 11 revetlles populars al carrer. A data d’avui, hi ha una única foguera autoritzada, la de les festes del carrer de Sant Joan, que com cada any s’instal·larà a Can Maitanquis. També s’han autoritzat 7 casetes i 4 locals de venda de petards.

Com és tradició, la celebració de Sant Joan començarà a la tarda amb l’arribada de La Flama del Canigó, organitzada per Òmnium cultural i Club d’Opinió Jaume Llavina. L’acte, que enguany se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament, començarà a les 19 h amb una mostra de balls a càrrec de l'Esbart Dansaires d'Iluro. A continuació la Flama del Canigó arribarà a l'Ajuntament de la mà dels corredors de Maimakansu, es farà l’encesa del peveter i es llegirà el manifest, i es farà un petita cantada coral i actes protocol·laris.

 

Revetlles segures

Per vetllar per la seguretat amb motiu de la revetlla, el Servei de Policia Local està realitzant inspeccions aquests dies als punts de venda de petards per garantir que compleixen la normativa. A més, reforçarà el servei i prestarà especial atenció a la zona d’oci i als diferents espais de la ciutat on s’estiguin celebrant revetlles. El Servei de Protecció Civil, per la seva banda, activarà el Protocol Específic de Sant Joan i té previst instal·lar un dispositiu preventiu sanitari al front marítim, amb una ambulància a l’alçada de la platja del Varador i una altra a l’alçada de la platja del Callao.

Les ADF, a més, fan vigilància a la zona forestal.

Segons el Pla d’usos de les platges, està prohibit fer foc a les platges de Mataró durant la temporada de bany.

A més, l’Ajuntament fa una crida a gaudir de la celebració amb civisme i evitant comportaments que posin en perill la seguretat pròpia i de la resta de la ciutadania. En aquest sentit, es demana a la ciutadania que segueixi els consells de seguretat de Protecció Civil per garantir una revetlla segura. Algunes d’aquestes recomanacions són:

-comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.

-no guardar-se els petards a les butxaques

-utilitzar mitjans segurs per encendre el material pirotècnic com metxes, i encendre-les sempre per l’extrem

-no llançar mai petards contra ningú

-no llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones

-no ficar mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal

 

Reforç dels serveis i afectacions a la recollida de residus, neteja viària i de platges

Amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament reorganitza els serveis de recollida de residus, neteja viària i de platges per atendre possibles incidències:

 

Recollida dels residus domiciliaris

- Divendres 23 s’avançarà a partir de les 15 h la recollida dels contenidors de la fracció resta (rebuig) de la via pública.

- L'endemà es farà repàs dels entorns d’àrees de contenidors.

 

Recollida comercial

- Divendres 23 s’avançarà la recollida extraordinària de la facció resta a les residències i escoles bressol al torn de tarda.

- La recollida de la fracció orgànica a totes les activitats s’efectuarà més tard (a partir de les 4 h de la matinada) per no coincidir amb la celebració de la revetlla.

- Dissabte dia 24 s’efectuarà una recollida addicional d’envasos a les activitats econòmiques del passeig marítim i platja.

 

Neteja viària i de platges

- Reorganització dels serveis per reforçar la resolució d’incidències derivades de la revetlla.

- A primera hora del matí de dissabte 24 es reforçarà la neteja de la zona de platja, duplicant el nombre d’operaris en servei (passen de 5 a 10 operaris).

Publicat a