Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges de Mataró tindran servei de socorrisme diari durant tota la temporada de bany

Escoltar

Les platges de Mataró tindran servei de socorrisme diari durant tota la temporada de bany

La temporada comença aquest dissabte 13 de maig i s’allargarà fins a l’11 de setembre. Aquest any hi haurà 8 guinguetes i 1 foodtruck repartides per tot el litoral i, a la platja del Varador, es tornarà a instal•lar 1 punt de lloguer d’embarcacions lleugeres.

Dos socorristes a la platja del Varador, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament
Dos socorristes a la platja del Varador, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament

El servei de vigilància, salvament i socorrisme es posa en marxa aquest proper dissabte, 13 de maig, a les platges del Varador, Callao, Ponent i Sant Simó. La principal novetat d’enguany és que el servei, a càrrec de l’empresa Pro-activa, s’oferirà diàriament fins a l’11 de setembre, també durant els dies laborables del mes de maig. L’horari serà de 10 a 19 h.

Durant els dies laborables de maig s’oferirà servei de temporada baixa - 3 socorristes-; durant els caps de setmana de maig i els dies entre setmana de juny i setembre s’oferirà servei de temporada mitja -10 persones treballant-; i durant els caps de setmana de juny i setembre i els mesos de juliol i agost, servei de temporada alta -15 socorristes-.

El servei de bany adaptat seguirà oferint-lo Creu Roja, des de l’1 de juliol i fins a l’11 de setembre, en horari d’11 a 18 h, a la platja del Varador. Com és habitual, es recomana que aquest servei sigui preferiblement a demanda i amb cita prèvia per evitar desplaçaments innecessaris deguts a la mala mar, a la presència de meduses o a condicions meteorològiques adverses. També s’habilitarà un servei de préstec de material per al bany adaptat per a les famílies que prefereixin poder fer elles mateixes el servei.

Cal recordar que a la platja de Pequín mai no ha estat permès el bany, no disposa de cap servei i romandrà tancada durant tota la temporada per manca de condicions sanitàries per banyar-se.

 

Serveis

Hi haurà espais de socors a les platges de Ponent, Varador i Callao; dues cadires de vigilància i un punt avançat de vigilància a la platja del Varador, dues cadires a la platja del Callao, una a la platja de Ponent i un mòdul d’intervenció immediata a la platja de Sant Simó.

El servei de salvament i socorrisme també disposarà d’una moto d’aigua i una llanxa, i d’un vehicle equipat amb material sanitari i desfibril·lador.

Altres serveis que es podran trobar a les platges són la instal·lació de 6 línies de vida per a banyistes (2 a Callao i 4 a Varador); 1 carril d’entrada i sortida d’embarcacions de 30m d’amplada a la platja del Varador per garantir la seguretat de banyistes i usuaris d’embarcacions lleugeres com caiacs o pàdel surf, entre d’altres. De fet a la platja del Varador es tornarà a instal·lar el punt de lloguer d’embarcacions lleugeres.

Al llarg d’aquest mes de maig es preveu finalitzar el muntatge de totes les passeres que faciliten l’accés a prop de l’aigua. Com a novetat, aquest estiu les 5 rampes de la platja del Varador s’amplien amb 10 metres de passera de plàstic. A data d’avui, la situació de sequera obliga a tenir tancades les dutxes fixes fins que no millori la situació, i no es preveu instal·lar les dutxes desmuntables aquesta temporada.

Aquest estiu hi haurà 8 guinguetes que estan distribuïdes per les diferents platges i 1 foodtruck a la platja del Callao (el concurs per a l’adjudicació de 2 guinguetes més va quedar desert), que completaran l’oferta gastronòmica dels habituals restaurants del passeig.

 


Platja per a persones acompanyades de gossos

Per tercer any consecutiu, Mataró disposarà de platja delimitada per a persones acompanyades de gossos a partir de l’1 de juny i fins al 30 de setembre. En concret, s’hi destinarà el 50 % de la superfície de la platja de Ponent. Es tornaran a instal·lar tanques que envoltaran l’espai. S’hi podrà accedir sense horari restringit.

Per accedir a l’espai, es requereix que l’animal tingui cartilla de vacunació vigent, microxip i cens. Es faran controls aleatoris per garantir el seu compliment.

Els gossos potencialment perillosos hauran d’anar lligats i amb morrió.

Publicat a