Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aporta 8.000 € de suport a la població damnificada pel terratrèmol de Turquia, Síria i Kurdistan

Escoltar

Mataró aporta 8.000 € de suport a la població damnificada pel terratrèmol de Turquia, Síria i Kurdistan

L’Ajuntament de Mataró aporta 8.000 € a través de la campanya d’emergència promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població víctima d’aquesta catàstrofe natural que ha sacsejat el sud de Turquia, Síria i Kurdistan.

Foto: Fons Català de Cooperació
Foto: Fons Català de Cooperació

L’Ajuntament de Mataró aporta 8.000 € a través de la campanya d’emergència promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població víctima d’aquesta catàstrofe natural que ha sacsejat el Síria, Kurdistan i el sud de Turquía.

Es tracta d’una situació de crisi humanitària que afecta a una zona castigada anteriorment per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones refugiades perquè s’han hagut de desplaçar del seu país d’origen. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.

Diversos terratrèmols van sacsejar Síria, el Kurdistan i el sud de Turquía a primera hora del matí del passat 6 de febrer. Fins ara, s’han registrat més 35.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

En aquests casos d’emergència humanitària, la resposta immediata és crucial per salvar vides, però és important conèixer l’avaluació dels danys causats i de les necessitats immediates per tal de respondre de forma ràpida i efectiva. El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d’emergència en aquests territoris en el marc de la Campanya “Món Local Refugi”. 

 

La ciutadania

Atenent a les recomanacions del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ens a través del qual l’Ajuntament de Mataró vehicula tots els seus projectes de cooperació, es recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar de manera solidària que ho faci a través d’aportacions econòmiques, a institucions oficials i ONG’s reconegudes, de les quals poden trobar més informació a la web de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, de la Generalitat de Catalunya i a la web del Fons Català de Cooperació. En concret, per destinar fons a la campanya d'emergència es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris del Fons Català de Cooperació:

Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini al terratrèmol de Kurdistan, Síria i Turquia, cal incloure el concepte: Campanya 3829 - Terratrèmol

En aquest sentit es desaconsellen les campanyes de recollida de materials de qualsevol tipus, doncs són més efectives les aportacions econòmiques perquè així les entitats d’ajuda humanitària especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els territoris on es duran a terme els projectes de reconstrucció i suport a les víctimes, per tal d’incentivar les economies locals, facilitant així una millor tasca de suport a la ciutadania damnificada.

Mataró té una trajectòria de més de 30 anys en matèria de cooperació i solidaritat i és un referent en l’àmbit de la cooperació municipal catalana, i tot això només ha estat possible gràcies al dinamisme i diversitat d’un teixit associatiu molt compromès, i al treball conjunt amb el Fons de Català de Cooperació. A banda del pressupost municipal destinat a projectes concrets de cooperació al desenvolupament, es preveu una partida anual per fer front a emergències humanitàries.

Publicat a