Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una quinzena d’activitats

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una quinzena d’activitats

El 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna i al voltant d’aquesta data Mataró compta amb una programació amb més d’una quinzena d’activitats per posar en valor el patrimoni lingüístic que hi ha a la ciutat. A Mataró hi viuen més de 110 nacionalitats diferents i s’hi parlen més de 100 llengües. Enguany entre els actes es compta amb la conferència de la lingüista i professora de Filologia de la Universitat de Barcelona (UB), Carme Junyent i Figueres.

Les activitats per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna són organitzades per l’Ajuntament de Mataró, el Servei Educació de Mataró del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Pla Educatiu d’Entorn, el Moviment Educatiu del Maresme, el Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Escoles d’adults de Mataró, la xarxa de Biblioteques de Mataró i l’Escola les Aigües. Aquest és el setè any consecutiu que Mataró compta amb un programació per posar en valor la riquesa lingüística de la nostra ciutat.

Una de les activitats destacades és la xerrada “Què ens aporta la diversitat lingüística?” que es farà el 23 de febrer, a les 19h, a càrrec de la lingüista i professora de Filologia de la Universitat de Barcelona (UB), Carme Junyent i Figueres. L’enfoc de la conferència és sobre la riquesa de la diversitat lingüística als centres educatius, i el valor afegit que pot aportar a la convivència dins les aules.

Les persones joves usuàries de la xarxa d’Espais Joves de la ciutat visitaran el Centre de Persones Sordes del Maresme, situat a Pla d’en Boet, per conèixer la llengua de signes i poder promoure i reconèixer la diversitat del llenguatge no oral.

Mataró Audiovisual també col·labora amb la programació ja que es fan fins a tres programes de ràdio durant el mes de febrer i març. També es farà al Centre d’Adults els Tarongers uns tastets de cuina d’arreu del món i la Biblioteca Pompeu Fabra acollirà, del 6 al 25 de febrer, l’exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró”.

Apunt històric

La UNESCO va proclamar l’any 2000 el 21 de febrer Dia Internacional de la Llengua Materna per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka, Paquistan (actualment Bangladesh) l’any 1952.

Publicat a