Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la 26a Nit de la Solidaritat

Escoltar

Mataró celebra la 26a Nit de la Solidaritat

L’acte central arriba el proper divendres 7 de juliol amb la taula rodona “La resistència i la lluita per les llibertats a Palestina” que es farà al Casal de la Gent Gran del Parc Central. A la programació hi ha les exposicions “Imatges contra l’oblit: Memòria història palestina, vivències de la Nakba a Catalunya” i “Un món de camps” i el Cinefòrum “200 metres”.


La 26a Nit de la Solidaritat posa l'accent a Palestina, territori ocupat per Israel des del juny de 1967. La rigidesa de les polítiques israelianes de confiscació de terres, assentament il·legal i despossessió, tenint en compte la discriminació generalitzada que hi ha, ha fet que les vides dels palestins i palestines es vegin perjudicades, vulnerant així els seus drets fonamentals.

És per aquest motiu que per mitjà de diferents activitats es donar a conèixer aquesta problemàtica en els actes al voltant de la 26a Nit de la Solidaritat.

Seguint el fil conductor de l'exposició que s'ofereix a la Fundació Iluro, es farà una taula rodona per parlar de la "La resistència i la lluita per les llibertats a Palestina", a càrrec de:

  • NatàliaAbu Sharar, Presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya.
  • Txus Blanco, llicenciat en psicologia per la UOC. Com a membre de SUDS i activista de la Coalició prou Complicitat amb Israel, treballa  a favor de la llibertat del poble palestí.
  • Domènec,Artista visual. Des de 2006, ha realitzat diferents projectes centrats en la gestió de l’urbanisme i el territori com a arma de guerra per part de l’estat d’Israel. Ha codirigit els documentals 48_Nakba i Jerusalem ID (Mapasonor, 2007 i 2015).

En finalitzar l'acte es farà un refrigeri amb les aportacions de les entitats del Consell Municipal per la Solidaritat i la Ciutadania Global.

A banda d’aquest acte central, que es farà el divendres 7 de juliol al Casal de la Gent Gran del Parc Central, també hi ha dues exposicions, la repintada del mural “Mataró amb les persones refugiades” a la plaça Tirant Lo Blanc i el Cinefòrum “200 metres”.

Arxius adjunts

Publicat a