Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Setmana de l’Economia Social i Solidària per donar visibilitat als valors i al potencial d’aquesta economia transformadora

Escoltar

Mataró celebra la Setmana de l’Economia Social i Solidària per donar visibilitat als valors i al potencial d’aquesta economia transformadora

Des del 27 de juny fins a l’1 de juliol se celebraran una vintena d’activitats com taules rodones, tallers, sessions de formació i activitats lúdiques

El regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales, presenta la Setmana de l'Economia Social i solidària. Foto: Ajuntament
El regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales, presenta la Setmana de l'Economia Social i solidària. Foto: Ajuntament

La Setmana de l’Economia Social i Solidària es concep com una oportunitat i un espai de trobada entre les entitats i la ciutadania que permeti compartir experiències, inquietuds, i on sobretot es pugui mostrar la vitalitat de l’economia cooperativa a la ciutat. A través d’una vintena d’activitats, entre sessions formatives o de debat, però també amb actes de caràcter més lúdic, es pretén mostrar els valors d’aquesta altra manera de fer economia que vol donar resposta a les necessitats de les persones i del nostre ecosistema.

Els actes comencen el dia 27 de juny amb la presentació del recull centrat en l’Economia Social i Solidària que realitzen les biblioteques municipals del Maresme. La conferència, que servirà per donar el tret de sortida a la Setmana, se celebrarà el 29 de juny a la tarda i comptarà amb la presència de membres representants de la Taula Transversal per l’ESS. Durant l’acte el periodista, Pere Rusiñol, parlarà sobre com  les entitats d’ESS poden contribuir a reduir l’impacte de l’emergència climàtica, posteriorment es generarà una taula de debat.

El gruix dels actes es concentraran el divendres 30 de juny i sobretot el dissabte 1 de juliol, data en que es commemora el Dia Internacional de les Cooperatives. Destaca entre d’altres, una ruta pel cooperativisme històric de la ciutat, un taller de cuina ecològica comunitària, l’actuació del Circ Bombeta i del grup Roba Estesa, tots agents vinculats a l’Economia Social i Solidària del territori que amb la seva tasca donen suport i contribueixen al benestar del conjunt de la societat.

La Setmana l’organitza la Taula de l’Economia Social i Solidària de Mataró, integrada per 33 entitats de la ciutat i que s’ha convertit en un espai de debat, reflexió i governança impulsat pel Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Mataró, aprovat per l’Ajuntament de Mataró.

Aquesta iniciativa, com a exemple del conjunt d’activitats i projectes vinculats a l’Economia Social i Solidària que es promouen i depleguen al llarg de l’any a la nostra ciutat contribueixen al posicionament que Mataró té reconegut com a municipi referent en aquest àmbit.