Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional de les Dones posant l’accent en els drets de les dones més vulnerables

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional de les Dones posant l’accent en els drets de les dones més vulnerables

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i Mataró ho commemora amb un programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania per reflexionar sobre els drets de totes les dones. La programació també inclou la cinquena edició del SororiArt, el 17 i 18 de març, al pati del Cafè Nou.


L’educadora social i activista pels drets laborals, el feminisme i l’antiracisme, Carmen Juares, serà la ponent de la conferència institucional que es farà el divendres 10 de març, a les 19 h, a l’Ajuntament amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones. Aquesta és una de les activitats de la programació del 8M a Mataró que és possible gràcies al treball conjunt d’entitats i de diferents serveis municipals liderats per Igualtat, Feminisme i LGTBI i que enguany porta a lema: “Per la visibilitat de tots els drets, de totes les dones!”.

La tipologia de les activitats és diversa per arribar a tota la població i la programació es desenvolupa durant tot el mes de març. La discriminació que pateixen les dones no es pot entendre de forma aïllada, els eixos de discriminació entrecreuats que es superposen per invisibilitzar les seves aportacions i les seves reivindicacions són múltiples.

Per poder combatre les desigualtats, s’han de fer visibles les necessitats i les opressions de totes les dones, en tots els àmbits i en cada moment de la seva vida, reconeixent les seves veus, diversitat d’experiències i estratègies de resistència.

Entre les activitats hi ha, entre d’altres, la concentració del 8M que organitzen un conjunt d’entitats sota el lema “Juntes som més fortes” i també hi ha l’obra teatral “Memòria de les oblidades” de la Companyia Planas, l’espectacle infantil “Quan les nenes volen alt” i l’espectacle per a joves “Clownverses”.


SororiArt

 En la programació hi ha la celebració de la cinquena edició del SororiArt, un conjunt de propostes culturals que tindran el Pati del Cafè Nou com a centre neuràlgic els dies 17 i 18 de març. Música, monòlegs, tallers i espectacles teatrals en dues jornades dirigides a tota la ciutadania. 

Publicat a