Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estrena un punt d’autoreparació de bicicletes en el Parc Central en el marc d’un conveni signat amb el RACC

Escoltar

Mataró estrena un punt d’autoreparació de bicicletes en el Parc Central en el marc d’un conveni signat amb el RACC

El Punt Bici és un espai d’ús lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta. La iniciativa s’emmarca en un conveni de col·laboració signat per l’Ajuntament i el RACC per desenvolupar projectes de mobilitat segura i sostenible.

El Punt Bici està a dins del Parc Central, a prop de l'avinguda del Corregiment. Foto: Ajuntament
El Punt Bici està a dins del Parc Central, a prop de l'avinguda del Corregiment. Foto: Ajuntament

El RACC i l’Ajuntament de Mataró han ubicat al Parc Central, als entorn de l’avinguda del Corregiment de Mataró amb el Camí de La Geganta, el primer Punt Bici del municipi. La finalitat d’aquest punt és promoure l’ús de la bicicleta en l’àmbit urbà, així com facilitar la intermodalitat a aquelles persones que combinen l’ús de la bici amb altres modes de transport, com el tren.

Es tracta també del primer punt d’autoreparació per a bicicletes que el RACC instal·la a la comarca del Maresme. Amb aquest, el club ja haurà instal·lat 15 punts bici a diferents estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, i a municipis com Sant Cugat, Esplugues de Llobregat, Rubí, Badalona i Barcelona. La previsió és continuar ampliant aquesta xarxa. En aquest sentit, Mataró és un emplaçament clau tenint en compte aspectes com l’elevat nombre de població que hi viu a la ciutat.

Els Punts Bici del RACC són espais d’accés lliure i gratuït, equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. S’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de fomentar la intermodalitat facilitant la mobilitat ciclista.


Conveni de col·laboració

La instal·lació d’aquest Punt Bici s’emmarca en el conveni de col·laboració signat per l’Ajuntament i el RACC per desenvolupar projectes de mobilitat segura i sostenible, un objectiu compartit per totes dues institucions i enfocat a la millora de la qualitat de vida de les persones.

Ambdues entitats s’han compromès a establir mecanismes de col·laboració en el sector de la mobilitat sostenible, en especial mitjançant les activitats organitzades en el marc de:

  • El Mobility Institute, un observatori de tendències, tecnologia i impacte en matèria de mobilitat creat pel RACC, al qual tindran accés tècnics municipals. L’Ajuntament es compromet a coorganitzat les sessions de treball que es facin a Mataró.
  • Els programes educatius de la Fundació RACC per potenciar una mobilitat més segura, cívica i respectuosa. L’Ajuntament es compromet a donar a conèixer i impulsar aquests programes. Per la seva banda, el RACC també es compromet a participar als actes de la Setmana de la Mobilitat al municipi.
  • El projecte Punt Bici, que ha suposat la instal·lació del punt d’autoreparació de bicicletes.

El conveni de col·laboració signat té una durada inicial de 4 anys.

Publicat a