Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza la conferència “La Constitució com a pacte de convivència” amb motiu de l’aniversari de la Carta Magna

Escoltar

Mataró organitza la conferència “La Constitució com a pacte de convivència” amb motiu de l’aniversari de la Carta Magna

L’ex presidenta del Congrés dels Diputats (2019-2023) i professora de Dret Constitucional, Meritxell Batet Lamaña, serà la ponent de la conferència institucional amb motiu del Dia de la Constitució. Amb el títol “La Constitució com a pacte de convivència”, es portarà a terme el 13 de desembre, a partir de les 19.30 h, al Saló de Plens.


La conferència, amb el títol “La Constitució com a pacte de convivència”, es farà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Mataró i també es podrà seguir en directe pel canal de Youtube municipal (www.mataro.cat/youtube)

La ponent serà l’ex presidenta del Congrés dels Diputats i professora de Dret Constitucional, Meritxell Batet Lamaña.

Amb motiu del 45è aniversari de la Constitució Espanyola, l’Ajuntament de Mataró organitza aquesta conferència al igual que els darrers anys quan els ponents han estat persones expertes en diferents branques del dret com Joaquín Aparicio, professor emèrit de dret del treball i de la Seguretat Social de la Facultat de Relacions Laborals i Recursos Humans de Castella la Manxa; José M. Mena, exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o el doctor Eliseo Aja, catedràtic de dret constitucional, entre d’altres.

Meritxell Batet Lamaña (Barcelona, 1973)

Batet ha estat fins al juliol d’aquest 2023 i des del maig del 2019 la presidenta del Congrés dels Diputats. Va ser ministra de Política Territorial i Funció Pública des de maig del 2018 fins a maig del 2019, diputada pel grup socialista per Barcelona del 2004 fins al 2015 i des del 2016 fins a l’actualitat i també diputada del Grup Socialista per Madrid l’any 2015 i 2016.

A banda de la seva trajectòria política, ha estat professora de Dret Administratiu i Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i directora de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.